Arsuzlu Kadınlar öyle bir ‘Hayır’ dediki!

Arsuz Kent Konseyi Kadın Meclisi, Karaağaç Kadın Eli Semt Pazarı’nda emek mücadelesi veren kadınlarla omuz omuza vererek, kadına yönelik şiddetle mücadele için kenetlendi. Türkiye gündemine bir kez daha kadına karşı şiddeti getiren Pınar Gültekin cinayeti nedeniyle semt pazarında biraraya gelen Arsuzlu kadınlar, kadın cinayetlerine karşı tepkilerini tek ses, tek yürek olarak dile getirirken, İstanbul Sözleşmesi’nin hayata geçmesinin de önemine dikkat çekti.

CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Leman Yılmaz’ın da destek verdiği toplantıya Arsuz Kent Konseyi Başkanı İskender Sayek, Arsuz Kent Konseyi Genel Sekreteri Leyla Sakaroğlu, Arsuz Kent Konseyi Kadın Komisyonu Başkanı Remziye Berkyürek ve komisyon üyeleri ile semt pazarının üretken kadınları katıldı.

Kadına şiddeti önlemek için hep birlikte mücadele etmenin önemine değinen Arsuz Kent Konseyi Kadın Komisyonu Başkanı Remziye Berkyürek, “Son yıllarda dünyada kadına yönelik şiddet, özellikle ekonomik, siyasal ve etnik sorunlarla ve birçok nedenle iç içe geçerek artmaktadır. Birkaç gün önce Muğla’da gencecik bir üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesi ile kadına şiddet Türkiye’de yine gündeme geldi. Pınar’ın acısı dinmeden bir kadın cinayeti haberi ile daha sarsıldık. Birkaç saat önce iki çocuk annesi Bahar Ö’yü 8 yıllık eşinin uykusunda boğarak öldürdüğünü öğrendik. Çok üzgünüz çok. Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur. Kadınları her türlü şiddete karşı korumak, ayrımcılığın önüne geçmek ve kadınların güçlendirilmesi yoluyla eşitliğin sağlanması bakımından her türlü desteğin sağlanması toplumsal açıdan önemlidir. “Amasız” ve “fakatsız” kadına her türlü şiddete hayır diyoruz. Temel amacımız; kadınlarımızı öldürmek değil mutlu, huzurlu ve eşit koşullarda yaşatmaktır. İstanbul Sözleşmesi bunun için önemlidir. Arsuz Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak herkesi kadına şiddeti önlemek için hep birlikte, kadına hertürlü şiddete hayır demeye davet ediyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından, toplantıya katılanlar kadına şiddeti alkışlarla protesto etti.

Bir cevap yazın