Hatay’daki 10 plaj A kalitede

İskenderun Kaymakamlığı, tatil planı yapanlar için bölgedeki plajların su kalitesi, zemin yapısı, genişliği v. b. özelliklerini yuzme.saglik.gov.tr uzantılı internet adresinden öğrenebileceklerini duyurdu. İl Sağlık Müdürlükleri tarafından denize ve göle kıyısı olan illerde yüzme sezonu boyunca deniz suyu kalitesinin bakteriyolojik açıdan izlendiği ve su numune analizlerinin paylaşıldığı T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Yüzme Suyu Takip Sistemi yüzenlerin maruz kaldıkları risk seviyesinin değerlendirilmesi, kirliliğin tespiti ve alınacak önlemlerin belirlenmesi için büyük önem taşıyor.


Hatay’da da denize girilebilen noktaların analiz sonuçlarının yer aldığı takip sisteminde plajlar ve dinlenme tesisleri A,B, C kalite sınıfı olarak değerlendirildi. A sınıfı iyi, B sınıfı orta, c sınıfı ise yüzme amaçlı kullanılamaz olarak değerlendirirlerken, Hatay’da pek çok nokta A ve B sınıfı olarak değerlendirildi.

İşte, Hatay’da denize girilen noktalardaki analizler:
2019 Yılı Kalite Sınıfı
ARSUZ HALK PLAJI B
MALİYE KAMPI A
ÖZEL IDARE KAMPI A
GÜLCIHAN HALK PLAJI A
KIYIKENT SITESI A
İSOS DINLENME TESISLERI A
YALIKENT SITESI A
KARAAGAÇ HALK PLAJI A
ÇEVLİK AKDENİZ G. KARŞISI B
MOTEL ALMİNA KARŞISI B
SAMANDAĞ BELEDİYE PLAJİ B
SAMANDAĞ ZİYARET KARŞISI B
PAYAS BELEDİYE PLAJI A
ÖGME-IS TATİL SİTESİ A
DÖRTTAS TATİL SİTESİ A
YESİLKÖY İZCİ KAMPİ B
YENİYURT HALK PLAJI B
ERZIN BURNAZ PLAJI B

yuzme.saglik.gov.tr’de koronavirüs ile ilgili bulaşma riski ile ilgili yapılan uyarıda da şu ifadeler yeraldı; “COVID-19’ta bulaşma, temel olarak damlacık ve temas yoluyla olmaktadır, su yoluyla bulaşmamaktadır. Plaj ve yüzme alanları, damlacık yolu ile bulaşan COVID-19 açısından riski düşük olan açık hava mekanları olmasına karşın, yaz sezonunda kullanıcı yoğunluğuna, kullanılan alanın büyüklüğüne, coğrafik özelliklerine, gölgelik, şemsiye sayısı vb. sağlanan olanaklara göre sosyal mesafenin korunamaması nedeniyle COVID-19 bulaşması açısından risklidir. Bu nedenle COVID-19 açısından güvende olmak için plaj ve yüzme alanlarında kalabalıktan uzak durulmalı, sosyal mesafenin korunmasına azami dikkat edilmeli ve önlemlere mutlaka uyulmalıdır”

Bir cevap yazın