Asi Nehri Güvenlik Seddesi’ne inceleme

DSİ Adana 6’ncı Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, Türkiye-Suriye sınırında yapılan 12 bin metre uzunluğunda 3 metre yüksekliğindeki Asi Nehri Güvenlik Seddesi’nde incelemelerde bulundu.

Bölge Müdür Yardımcısı Cengiz Han Kılıçaslan ve 63. Şube Müdürü Mehmet Ekinci’nin de eşlik ettiği incelemede Müdür Balta, Ziyaret Karakolu’ndaki askerleri de ziyaret eden heyet, sınır bölgesinde hizmet veren askerlere çalışmalarında üstün başarılar diledi.

Türkiye-Suriye sınırını oluşturan toplam 52 Bin metre uzunluğundaki Asi Nehri’nin Türkiye tarafına; hudut güvenliğinin sağlanması, kaçakçılık ve terör unsurları ile mücadelenin etkin olarak sürdürülmesi amacıyla Bölge Müdürlüğü tarafından tamamıyla İdari imkanlarla yapılan güvenlik seddesinin ardınan Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi Projesinde de incelemelerde bulunan Akif Balta ve beraberindeki heyet, fiziki gerçekleşmesi %92’ye ulaşan projenin Amik Ovasında sulanabilir araziyi 4 kat artırdığını ifade etti.

Tahtaköprü Barajı’nın gövde dolgusunun 9 m yükseltilerek, depolama hacminin 200 hm3’den 350 hm3’e yükseltildiğini söyleyen Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, böylece mevcut durumda sulanan 119.000 dekar tarım arazisine 346.140 dekar ilaveyle sulanabilir tarım arazisi büyüklüğünün 465.140 dekara çıkarıldığını ifade etti.

Bir cevap yazın