Ruhban Okulu’nun dönüşüm süreci başlıyor!

Kırıkhan’da ‘Sarı Okul’ olarak bilinen ve Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından ‘kültür varlığı’ olarak tescillenen tarihi binanın Kültür-Sanat Merkezine dönüştürülmesi projesinde sona gelindi.

Kırıkhan Belediyesi, DOĞAKA desteğiyle kabul edilen Proje kapsamında, Fransız işgal yıllarında ruhban okulu olarak inşa edilen, daha sonra uzun yıllar İlkokul ve halk eğitim merkezi olarak hizmet veren tarihi binada Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız inceleme yaptı.

Tarihi yapının Hatay’ın kültür envanterinin önemli varlıklarından biri olduğunu söyleyen Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan bir proje var. İçerisindeki taş yapılar ve süslemeleriyle birlikte kültür hizmeti görme bakımından buranın kültür evi ve insanların eğitim alarak kurs gördüğü yaşayan mekan haline gelmesi için çalışmalarımız var” derken, okulun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon edileceğini ifade etti.

Hatay Devlet Meclis binasını da Kültür Sanat Merkezi haline getirdiklerini anlatan Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Kırıkhan’a neler yaparız, nasıl yaparız , birlikte nasıl çalışırız bunun istişaresini yaptık. Göreve başladığımızda da ifade ettiğimiz gibi biz bir işe başlarız ve hızlı bir şekilde bitiririz demiştik ve öyle de yapıyoruz. Başladığımız tüm işler çok hızlı bir şekilde ilerliyor ve tüm hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz. İçerisinde bulunduğumuz bu binada asıl önemli olan gelecekte neye ve kimlere hizmet edeceği? Gelecek evlatlarımızındır, dolayısıyla evlatlarımıza yapacağımız her türlü yatırım helaldir, hoştur onlara helali hoş olsun. Çocuklarımız iyi yetişsin,  gelecekte bu milleti bu devleti en iyi şekilde temsil etsin, bu coğrafyada bu milletin menfaatlerini savunsun ve mücadelesini versin” dedi.

Bir cevap yazın