Bu kütüphane geçmişi, geleceğe bilgiyle taşıyacak!

Fransızların işgal döneminde karargah olarak kullandığı, daha sonra hükümet binası olarak da hizmet veren Kırıkhan’daki tarihi bina kütüphane olarak törenle hizmete açıldı. Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın girişimleriyle restore edilerek kütüphaneye dönüştürülen ve geçmişin izlerini taşıyan tarihi binanın Kırıkhan Halk Kütüphanesi olarak halka açıldığı törene Hatay Valisi Rahmi Doğan, Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu,
Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ve davetliler katıldı.

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, ilçenin en güzel binasının kütüphaneye dönüştürüldüğünü belirterek, ‘Şehrimizin en güzel binalarından biri olan bu tarihi yapı geçmişten günümüze Kaymakamlık ve okul binası olarak hizmet verdi. Yıllar içinde çeşitli amaçlarla kullanıldı ancak çok eskimiş ve yıpranmıştı. İlçe kütüphanemizin de yeterli olmaması üzerine, binanın kütüphane olarak yenilenmesine karar verdik. Bir süredir metruk halde duran bina İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildi. Ardından, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün etkin çalışmaları sonucunda tarihi yapı 82 yıl sonra kütüphaneye dönüştürüldü. Bu binanın kütüphane olarak şehrimize yeniden kavuşturulması çok anlamlı bir adımdır. Kütüphanemizde 21 bin 502 yetişkin kitabı ile 7 bin 380 çocuk kitabı bulunuyor. Burada yerli, milli, vatanını seven, milletini seven ve nereden geldiğini bilen nesiller yetişecek. Kırıkhanımıza hayırlı – uğurlu olsun” dedi.

Kitap okuma sayılarındaki artışa da değinen Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, üye sayılarının 5 yıl önce 1 milyonun altında olduğunu ancak şimdi bu sayının 4 milyona ulaştığını aktararak, “Estetiği ve fonksiyonuyla cazibesini ortaya koyan bir bina ve biz özellikle şunu şiar etmiş durumdayız; kütüphanelerimizi hayatın içerisine taşırken, hayatı da kütüphanelerin içine taşıyınca bu bina ve içerisindekiler kullanılarak eskimesini istiyoruz. Biz bunları yenileriz, yenisini koyarız ama kullanılmamaktan dolayı kendi kendine eskiyen kitaplar olursa bizim üzerimize vebal olur. Bu yüzden kütüphaneyi hayatın içerisine taşımak zorundayız” dedi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Gençlerimiz kitap okusun, araştırsın geleceğe daha iyi hazırlansın” diyerek, Kırıkhan Halk Kütüphanesini vatandaşlarımızın hizmetine kazandırmak için açılış kurdelasını kesti.

Bir cevap yazın