Hatay TAMP Koordinasyon Kurulu toplandı

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Hatay Çalışma Grubu Değerlendirme toplantısı Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri ve ilgili birimlerin katılımıyla düzenlenen toplantıda, afet ve acil durumlar ile ilgili çalışmalarda sürdürülebilir kalkınmayı esas alan, etkin ve etkili müdahale için yapılan proaktif çalışmalar değerlendirildi.

Çalışma gruplarının olası bir deprem sırası ve sonrasındaki çalışmaları ve sorumluluklarını dile getirdiği toplantıda, ana çözüm ortaklarının görevleri, yürütecekleri çalışmalar ve işlemler hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Afetlerin hem maddi külfete hem de toplumdaki ruhsal çöküntülere sebebiyet verdiğini aktaran Çakıroğlu, “1999 Marmara depreminde yaklaşık 20 bin kişi hayatını kaybetti. Can ve mal kayıplarımız had safhaya çıktı tabi, bunu önlemek, buna önceden tedbir almak mümkün. Dünyada bunun örneklerini sergileyen birçok ülke var. Bunları biz de takip ederek kendi ön hazırlıklarımızı yaparak bu yıkıntıyı en aza düşürmenin gayreti içinde olmak durumundayız” dedi.

Bir cevap yazın