CHP İskenderun, belediye yönetimine yüklendi!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İskenderun Belediye Meclis üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, belediye yönetimine “Gönül belediyeciliğinin altında zulüm belediyeciliği var” diyerek gönderme yaptı. İskenderun ve Hatay gündemine dair önemli açıklamalar yapan Mansuroğlu, hükümetin çoklu baro teklifine de karşı olduklarını belirterek, bu konuda sonuna kadar baro başkanları ve avukatların yanında olduklarını söyledi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya atıfta bulunarak, hizmetleri eleştiren Yusuf Mansuroğlu, “İskenderun’da gerçekten gönül belediyeciliği adı altında yönetime gelen arkadaşların yapmış olduğu bir zulüm belediyeciliği var. Şuanda İskenderun Belediyesi hem personel, hem de hizmet açısından zulüm çektirmekte. Belediye başkanının İskenderun Halkı’na sunmuş olduğu projelerin hiç biri yerine gelmedi daha. Bunun yerine bana ve grup başkan vekilimize iftira atmaya çalıştı. Bizi suçlayan arkadaşlara buradan sesleniyorum; atmış oldukları iftirayı ispatlayamazlarsa onlar müfteridirler” dedi.

‘Savunma hakkımızı elimizden almak istiyorlar’

Çoklu baro ile barolara ve avukatlara büyük haksızlık yapıldığını söyleyen Mansuroğlu, “Hükümet avukatlar ve barolar üzerinden savunma hakkımızı elimizden almak için elinden geleni yapıyor. Bizler de hükümeti sürdürmüş oldukları bu tutum dolayısıyla sonuna kadar kınıyoruz. Bu konuda baro başkanlarımız ve avukatlarımızın sonuna kadar arkasındayız” dedi.

‘İskenderunspor’u da yaşatalım’

Hatayspor’u başarısından dolayı tebrik eden Başkan Yusuf Mansuroğlu, “Hafta sonu aldığı galibiyetle şampiyonluğun en büyük adayı haline gelen Hatayspor’a başarılar diliyorum. Süper ligde güzel maçlar izlettirecekler bize. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim; ben İskenderunsporluyum. Hatayspor’a yapılan yardımların, verilen desteklerin bir kısmının da İskenderunspor’un yaşatılması için verilmesini bekliyorum” şeklinde konuştu.

“Belediyecilik CHP’nin işidir”

İskenderun Halkı’nın hakkını kimseye yedirmeyeceklerini söyleyen İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ali Mutlu ise, “Bizler 31 Mart seçimlerinden sonra Belediye Başkanı seçilen Fatih Tosyalı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Memleketimizin hizmet konusunda pek çok alanda geri kaldığını ve atacağı her doğru adımda sonuna kadar destekçisi olacağımızı belirttik. Yapacağı yanlış hamlelerin de her zaman karşında olduğumuzu söyledik.  Belediyecilik CHP’nin işidir. Dikkatimizi çeken şeylerden bahsetmek istiyorum; taş ocakları ve angus kokusu ile ilgili hiçbir çalışma ve yaptırım yok. Çöp ihalesi alan firma ile 25 yıllığına imzalanan sözleşmenin yenilenmesi için herhangi bir çalışma yapılmadığını belirttik. Bu sözleşmenin günümüz koşullarına uygun bir şekilde tekrardan yapılmasını istedik.  Belediye olarak en kolay yapabilecekleri asfalt ve kaldırım projesi oldu. Belediye olarak kaldırım ve asfalta yönelmiş durumdalar. Bu kadar proje önünde varken ne oldu da asfalta ve kaldırıma döndün. Sen eleştiriyordun ama biz bunun takipçisi olacağız. İsteğimiz; İskenderun Halkına vermiş olduğun sözleri yerine getirmen. Biz İskenderun Belediyesi CHP Meclis Grubu olarak İskenderun Halkı’nın hakkının bir kuruşunu kimseye yedirtmemeye söz verdik. Çalışmalarımızı da bunun üzerine yapacağız” dedi.

Bir cevap yazın