İskenderun sokaklarında ‘Kurtuluş’ coşkusu yankılandı

İskenderun’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu ve Türk Ordusu’nun 5 Temmuz 1938’de İskenderun üzerinden Hatay’a girişinin 82. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen araç korteji, renkli görüntülere sahne oldu. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, kortej geçişine beyaz güvercin uçurarak start verdi.

Saat: 18.00’de Atatürk Anıt Alanı’ndan başlayan ve 5 Temmuz Ruhunu İskenderun’un tüm sokaklarında yaşatan kortej geçişinde İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, İskenderunluları selamlayarak, bayramlarını kutladı.

Hatay Davası’nın zafer ile sonuçlandığı bu özel günün coşkusunu yüreklerde hissettiren kortej geçişinde İskenderun Kent Orkestrası birbirinden güzel şarkılarla coşkuyu taçlandırırken, Kahraman Türk Askeri’nin İskenderun’a girişini sembolize eden atlıların yanısıra, resmi araçlar, bisikletliler, motor sürücüleri, scotter kullanan gençler ile aracını alıp coşkuya dahil olan İskenderunlular Kurtuluş Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadı. Kortej geçişine katılamayan esnaflar ve vatandaşlar da korteje alkışlarla eşlik etti.

Geçiş güzergahını tamamlayarak Atatürk Anıt Alanı’na dönüş yapılmasının ardından yapılan havai fişek gösterisi eşliğindeki coşku İskenderun’un milli birlik ve beraberlik ruhunu gözler önüne sererken, ‘40 asırlık Türk Yurdu ecnebi elinde esir kalamaz!’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e de bağlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Bir cevap yazın