Hataylı gurbetçinin cenazesi bu gece geliyor

Dışişleri Komisyonu üyesi olan, aynı zamanda Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyon Üyesi olarak görev yapan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, yaptığı girişimler sonucu 2 Temmuz’da Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde vefat eden Hataylı Mehmet Gülatan’ın cenazesinin bu gece memleketine gönderileceğini duyurdu.

Korona virüs salgınıyla birlikte memleketlerine dönmek için bekleyen Hataylılar kadar gurbet ellerde vefat eden hemşehrilerin cenazelerinin memleketlerine gönderilmesinin de uzun, yoğun, meşakkatli bir süreç gerektirdiğini söyleyen Milletvekili Güzelmansur, her iki durumda da gurbetçi Hataylıların ve yakınlarının yüklerini hafifletmek için yanlarında olduğunu ifade etti.

Güzelmansur yaptığı açıklamada “Dammam’da vefat eden kıymetli hemşehrimiz Merhum Adnan Keser’in de işlemlerinin hızlanması ve bir an önce cenazesinin memleketimize  gönderilmesi temaslarım devam ediyor. Bunu da en sürede gerçekleştireceğiz. Ben Gülatan ile Keser ailelerine sabır ve başsağlığı,  vefat edene hemşehrilerime Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun” dedi.

Bir cevap yazın