Gurur dolu 5 Temmuz ziyareti

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ilçe protokolüyle birlikte 5 Temmuz İskenderun Kurtuluş Bayramı’nın 82. Yıldönümü dolayısıyla İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı’yı ziyaret etti.

Anıt Alanında gerçekleşen çelenk sunumunun ardından gerçekleşen ziyarette Kaymakam İskender Yönden’e 39’uncu Mekanize Piyade Tugayı Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, C. Başsavcısı Ahmet Çelikkol,Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Baro Temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı ve T. Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Neşet Turhan eşlik etti.

5 Temmuz’un Hatay Davası’nı zafer ile neticelendirdiği tarihi sürecin önemli bir aşaması olduğunu söyleyen Kaymakam İskender Yönden, “Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve geçmişi şan ve şerefle dolu kahraman ordumuzun 5 Temmuz 1938 tarih ve gününde İskenderun’ a girişinin ve bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandırılmasının 82’nci yıldönümünü idrak ettiğimiz şu günlerde; ulusal onurumuzu, birlik ve beraberliğimizi korumanın sevinç ve gururunu hep birlikte can-ı gönülden yaşıyor, coşkusunu yüreğimizde hissediyoruz.

Tarihe altın harflerle nakşedilen bu kutlu günler, milli şuur ve heyecanımızı yenilemesinin yanı sıra, tarihin gizli kalmış sahifelerinin de bilimsel çalışmalarla gün ışığına çıkarılma günüdür. Asil halkımızın özgüveninin de eseri olmakla birlikte azmin, gayretin, fedakârlığın,vatanperverliğin ve cesaretin eşsiz timsali olan, bizi biz yapan milli değerlerin gücüyle neler yapabileceğini gözler önüne seren, en umutsuz anda yaşlı,genç,kadın ve erkek 7’den 70’e bütünleşen kadim bir millet olarak; Dini, imanı, namusu, vatanı ve toprakları uğruna neleri göğüsleyebildiğimizin en önemli bir adımı olarak tarihe altın harflerle işlediğimiz bu özel günü sevinç ve coşkuyla idrak ediyoruz

5 Temmuz 1938 günü İskenderun emperyalist işgalden kurtuluşunun ve necip Hatay halkının Kuva-yi Milliye ruhuyla başlattığı haklı ve onurlu “Hatay Davası”nı zafer ile neticelendirdiği tarihi sürecin önemli bir aşamasıdır. Bu anlamlı tarihi gün bizlere demokrasi, özgürlük ve bağımsızlığı getirmiştir. Çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin yolunda aydınlık bir geleceğin önünü açmıştır.

Bugün bize düşen en kutsal görev ise; Canları pahasına bize bu toprakları vatan kılan kadim ecdadımızdan bir emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha gelişmiş, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canlarını feda ederek şehadete intikal eden aziz şehitlerimizi şükran,rahmet ve saygıyla anarken şehadete şahitlik yapan kahraman gazilerimizi ve geçmişi şan ve şerefle dolu şanlı ordumuzu saygıyla selamlıyor, tüm halkımızın bu tarihi ve müstesna gününü en kalbi duygularla kutluyor, en derin selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Bir cevap yazın