Salona kapanmaya gerek kalmadan sinema keyfi

İskenderun Belediyesi, 5 Temmuz Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Açık Hava film keyfine bugün “Kimsesiz Çocuk Remi” ile devam edecek.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İskenderun’un mistik sahil havasında dün ilk kez düzenlenen ve otomobili ile anıt alanına giriş yapanların yanısıra vatandaşların da meydanda ayrılan kısımda oturduğu etkinliğe katılan sinemaseverler Can Feda adlı filmin sesinin radyo sistemiyle dinleyerek farklı bir sinema keyfini yaşadı.

Eşi Arife Tosyalı ile birlikte aracının içinden sinema filmini izleyerek eşlik eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun’da ilk kez düzenlenen etkinliği İskenderunlulara festival coşkusunu yaşatmanın yanısıra korona virüsle mücadele sürecinde vakitlerinin büyük bölümünü evlerinde geçiren vatandaşlara moral amacıyla düzenlediklerini ifade etti.

5 Temmuz Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali etkinliklerini pandemi tedbirleri kapsamında vatandaşların sağlığını düşünerek organize ettiklerini ifade eden Başkan Tosyalı,  “İskenderun’un düşman işgalinden kurtuluşunun 82’inci yıl dönümü kapsamında düzenlediğimiz 5 Temmuz Festivali açık hava film gösteriminin ilk günü halkımızla birlikte ‘Can Feda’ adlı filmi izledik. 2 Temmuz Perşembe günü(bugün) akşam saat: 21:00’da Atatürk Anıt Alanında düzenlenecek olan etkinliğin ikinci gününde “Kimsesiz Çocuk Remi”  adlı film gösterime sunulacak. Araç ile katılım sağlamayan vatandaşlarımız yanlarında getirmiş olduğu radyo veya radyo destekli cep telefonlarından kulaklıkları ile filmi dinleyebilecekler. Etkinliğimiz 4 Temmuz’a kadar devam edecek. Sinema gösterimlerine tüm halkımız davetlidir” dedi.

Bir cevap yazın