İskenderun’da herkes kitapla buluşacak!

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, toplumun okuma alışkanlığını geliştirmek ve okumaya teşvik etmek amacıyla gezici kütüphane aracının hizmete başlayacağını duyurdu.

Kitap envarterinde10 bin 200 adet Dünya ve Türk klasiklerinden oluşan kitabı bulunduran kütüphanenin bugün saat:14.00’da Bekbele Mahallesi Muhtarlığı önünde açılışını gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Tosyalı, açılışa bütün vatandaşları davet etti.

Belediye envanterinde bulunan eski tip bir halk otobüsünü gezici kütüphaneye çevirdiklerini ifade eden Başkan Fatih Tosyalı,” Gezici kütüphane aracımızın çalışma sistemi; çalışma gün ve programında belirtilen noktalarda ödünç olarak kitap alma ve kitabın okunduktan sonra ödünç alınan noktadan teslimi yapılacaktır. Tüm kitaplar kaşeli ve seri numarası ile teslim edilecektir. Gezici kütüphanemizde ayrıca 4-6 yaş çocuklarımız için 7750 adet boyama kitabı ve boyama kalemi seti hediye olarak dağıtılacaktır. Gezici kütüphanemizde çocuk dâhil tüm okuryazarların okuyabileceği eserler mevcuttur” dedi.

Bir cevap yazın