Fransız karargahında tarihi dönüşüm!

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Fransızların işgal döneminde karargah olarak kullandığı, uzun yıllarda Kırıkhan’da kaymakamlık olarak kullanılan tarihi binanın kütüphaneye dönüşme sürecinin tamamlandığını söyledi.  İlçenin sembolü konumundaki 90 yıllık tarihi binanın 20 bin kitaplı güzel bir kütüphaneye dönüştüğünü belirten Yayman, tarihe ışık tutan binanın dönüşümüyle örnek teşkil edeceğini ifade etti.

Kütüphanenin kitapseverler için cazibe merkezi haline geleceğini söyleyen Yayman, “Fransız sömürge idaresi tarafından Kırıkhan Hükümet Merkezi olarak yapılan tarihi binayı restore ederek 20 bin kitaplı güzel bir Kütüphane haline getirdik Tarihi dönüşümde emekleri olan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürümüz Hamdi Turşucu’ya, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Hüsnü Işıkgör’e ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Kemal Karahan’a sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

Milletvekili Hüseyin Yayman, daha sonra kütüphane raflarında yerini alan kitapları inceleyerek, kitapların büyülü dünyasına daldı.

Bir cevap yazın