Açılışlar zincirine bir halka da Kumlu’dan

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, asfalt çalışmaları tamamlanan yolların açılış zincirine Kumlu Mezarlık, Muharrem ve Kaletepe Mahallesi bağlantı yolunu ekledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra, CHP Hatay milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, işadamları, muhtarlar, STK ve oda temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Yapımı tamamlanan yol ile ilgili teknik bilgi veren Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkan Hasan Ziya Hamidioğulları,  modern hale getirilen yolun yöre halkı için önemine değinerek, “Vatandaşlarımızdan gelen talep ve HBB Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarını tamamladığımız yolumuz 5,5 metre genişliğinde ve 5,7 kilometre uzunluğunda. Çalışmalar sırasında 8 bin 600 ton asfalt kullandık. Bu çalışmaların büyükşehire maliyeti 1.4 Milyon TL’dir. Çalışmalarımız il genelinde devam ediyor. 3 aylık süre zarfı içerisinde Kumlu ilçesine yaklaşık 25 bin ton asfalt çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımız tüm ilçelerimizde devam edecek” dedi.

Kumlu’da köyler arasındaki yollarda beton asfalt olmayan yol kalmadığını söyleyen Başkan Savaş, “Hatay’ın zeytindalı amblemi bizlere birçok şey anlatıyor. Her yaprağı bir güzelliği barındırıyor. Hatay, güneşi, bereketi, toprağı, rahmet, kardeşliği, barışı, sevgiyi ve medeniyet birikimini yansıtan bir şehir. Böyle bir şehirde sorumluluk almak zor. Çünkü hakkını vermek lazım. Ev ödevini iyi çalışmak lazım sonra da azimli, kararlı ve atak olmak lazım. Gece gündüz hizmet etmek lazım. Bu zeytin dalındaki tüm renklerin harmonik bir şekilde birbiriyle barışık yaşaması ve Hatay’ı düzgün bir şekilde temsil etmek için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Her zaman amblemin bize verdiği rehberliğin ışığında hareket ettik. Hatay’ı birleştirecek tüm adımları attık” dedi.

Kumlu’ya yapılan hizmetler ile ilgili bilgiler paylaşan Başkan Savaş, “15 adet sondaj kuyusu, 20.285 metre içme suyu hattı, 2246 metre kanalizasyon hattı, 3494 adet içme suyu arızası ve 4479 adet kanalizasyon arızası giderilmiş. Kumlu Arıtma Tesisi Projesi hazır. En kısa zamanda temelini atmış olacağız. Aynı zamanda içme suyu şebekesinin yapımına da bu sene içerisinde başlayacağız. 65 kilometrelik sathi kaplama, 39 kilometre beton asfalt, 215 bin metre kare parke taşı döşenmiş. 154 metre betonarme, duvar çalışması, 150 metre taş duvar, 14 adet mezarlık etrafı betonla çevrilmiş, 7 adet eğitim kurumuna destek, 7 adet de ibadethane tadilatına ve yapımına katkı sağlanmış. Bundan sonraki süreç içerisinde iki önemli adımımız var. Bu sene sonbaharda içme suyu şebekesine başlayacağız. 9 tane arıtma tesisimiz bitti. Kumlu’ya da yeni bir arıtma tesisini en kısa zamanda yapacağız. Açılışlarımıza az kişi katılıyor diye bazı dedikodular çıkmış. Pandemi dolayısıyla insanlar gelmeyebilir. Açılışlarımız mütevazı olsun ama hizmetlerimiz büyük olsun. Yeni yolumuz Kumlu halkına hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından modern hale getirilen yol katılımcılar tarafından alkışlarla hizmete açıldı.

Bir cevap yazın