Savunma, Başkent’e sancılı adım attı!

Dün Ankara giriş kapısına 300 metre kala durdurulan, polis ablukasında yağmur ve soğuğa rağmen sabahlayan baro başkanları ve avukatlar için nihayet yürüyüş izni çıktı. Baro başkanları, bulundukları noktadan 200 metre boyunca yürüyüş gerçekleştirecek, daha sonra otobüslere binerek Tandoğan’da inecek ve Anıtkabir’e yürüyecek.

“GECE UZUNDU…”

Hükümetin yasa değişikliği teklifine karşı düzenledikleri “savunma yürüyüşü” kapsamında Ankara girişinde engellenen avukatların gece yaşadıklarını sosyal medya hesabından anlatan Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, “Ankara’da rezaletin resmini çeker misin deseler, bu resmi gösterirdim” dedi.

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, “Gece uzundu. Yemeğe, yağmurda belediye çadırına izin çıkmadı, şemsiye getiren baro görevlisi tekmelendi, ihtiyaç giderilen tek cafe 12 yerine 9’da kapatıldı, sandalye giremedi ama bu saatteki Ankara simidi ve sıcak çay gecenin tüm ayazını aldı. Günaydın” paylaşımında bulundu.

Alandaki polis sayısının düne göre birkaç kat arttığını kaydeden Dönmez, “Ankara’da rezaletin resmini çeker misin deseler, bu resmi gösterirdim. 60 baro başkanını yürütmemek için dünün 4 – 5 katı yığınak yapıyorlar. Nasıl bir rezalettir lütfen görün, gösterin. 80 Baroya mensup avukatlar ve ülkenin yüreği sabah 10’dan beri engellenen başkanların yanında. Hâlâ bekliyoruz. Anıtkabire çiçek bırakacaktık. Canlı yayında bizi aşağılayan TBB Başkanı, sıfatını kullanamayacak, TBB binasına giremeyecek kadar gayrimeşrudur.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YARDIMA YETİŞTİ

Yağmura ve soğuğa rağmen direnmeyi bırakmayan avukatlara, Ankara Büyükşehir Belediyesi yağmurluk, sıcak çay ve çorba, battaniye ve kuru çorap gönderdi. Eylemin yapıldığı alanın yakınında bulunan ve avukatların ihtiyaçlarını giderdiği bir kafe de polisin zoruyla 12 yerine akşam 9’da kapanmak zorunda kaldı. Bunun üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi alana seyyar bir tuvalet gönderdi.

Bir cevap yazın