Kayısı lezzetinde sıralama!

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Hatay’ın Türkiye’de kayısı üretimindeki payına dikkat çekti. İl genelinde 8 ilçede yaklaşık 31,5 ton kayısı üretildiğini ifade eden Çolakoğlu, Hatay’ın kayısı üretiminde Türkiye’de 5. sırada olduğunu belirtti.

Hatay’ın Türkiye’nin en iyi kayısı merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çeken Çolakoğlu, “Arsuz ilçemizde yetiştiriciliği yapılan önemli çeşitlerimizden sakıt cinsi kayısı Akdeniz bölgesinin geçci sofralık kayısı çeşididir. Ülkemizde 125.756 hektar alanda, 750.000 ton kayısı üretimi yapılmaktadır. Hatay’da ise Arsuz başta olmak üzere toplam 8 ilçemizde 19.637 dekar alanda 31.593 ton kayısı üretimi ile Türkiye’de üretimde 5. sırada bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın