Eski Reyhanlı yolu otoban gibi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi yapımı tarafından tamamlanan, Reyhanlı ile Gazimürsel Mahallesi arasındaki ulaşımı sağlayan bağlantı yolu düzenlenen törenle açıldı.

Eski Reyhanlı yolu olarak da bilinen ve Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından modernize edilen yolun açılışına Başkan Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, Suzan Şahin, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Reyhanlı, Kumlu, Arsuz ve Erzin belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, Büyükşehir Meclis üyeleri, Büyükşehir idarecileri, STK ve oda temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yolun maliyeti 3 milyon 850 bin Türk lirası

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkan Hasan Ziya Hamidioğulları, yapımı tamamlanan yol ile ilgili teknik bilgi verdi.

Modern hale getirilen ve trafik yoğunluğu olan yolun 3 milyon 850 bin Türk Lirası’na mâl olduğunu ifade eden Hamidioğulları, “7 buçuk kilometre uzunluğunda ve 8 metre genişliğinde yaptığımız bu yolda 17 bin ton beton asfalt kullandık. Reyhanlı’yı bu yıl 25 bin ton beton asfaltla daha buluşturacağız” dedi.

“Biz mütevazı oldukça bazıları hiçbir şey yapmadığımızı düşünüyor”

Hatay’daki kırsal nüfusun yoğun olduğunu ve bu sebeple altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Kırsal nüfusu fazla olan şehrimizin çok olan altyapı sorunlarını ortadan kaldırmak için yoğun şekilde çalışıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumun da farkında olmak gerekir. Ancak buna rağmen Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak birçok köyümüzü, köy yolumuzu beton asfaltla buluşturuyoruz. Biz mütevazı tablo çizdikçe bazıları hiçbir şey yapmadığımızı zannediyor. Biz hizmetlerimizi ilçelerimizin önceliklerine göre yapıyoruz. Bundan sonra bir aksilik olmadığı sürece her pazartesi ve cuma açılışlarımız olacak” diyerek, Reyhanlı’ya yapılan hizmetleri sıraladı.

Reyhanlı’daki içme suyu şebeke çalışmalarının devam edeceğini ve eylül ayı içerisinde kazmayı vuracaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, bu projenin 43 milyon Türk Lirası olduğunu da ifade etti.

Reyhanlı’ya yapılacak sanayi sitesinin altyapı ve üstyapı çalışmalarını da Hatay Büyükşehir Belediyesinin yapacağını açıklayan Başkan Savaş, hemşehrilerinin hane gelirine katkı sunacak tüm çalışmaların içerisinde yer alacaklarını önemle vurguladı.

Gerçekleşen konuşmaların ardından Reyhanlı Ticaret Odası ve Ticaret Borsası yöneticileri Başkan Savaş’a hizmetlerinden ötürü plaket, CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Nihat Dağ ise tablo hediye etti.

Bir cevap yazın