50 yıllık hayal için geri sayım başladı!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, temmuz ayının ilk haftalarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla açılması planlanan Samandağ- Arsuz Yolu ile bisiklet yolundaki son çalışmaları inceledi. Yolun Hatay turizmine büyük bir ivme kazandıracağını ifade eden Vali Doğan, trafik işaretleri yapılan, karayolu ile bisiklet yolunu ayıran aparatların yerleştirildiği Samandağ- Arsuz yolundaki 26 kilometre gidiş, 26 kilometre geliş olmak üzere toplamda 52 kilometrelik mavi bisiklet yolunun da bisikletseverler için önemli bir destinasyon olacağını söyledi.

Samandağ-Arsuz yolunun ardından, Arsuz’a bağlı Kale Mahallesi’ndeki Jandarma Karakolu Binası yapım çalışmalarını da bizzat yerinde inceleyen Vali Doğan, emniyet ve asayiş hizmetlerinin seri şekilde yürütülmesi adına daha önce kapanan karakolun yeniden inşaa edilmesinin önemine değindi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan imzasını taşıyan ve iki ilçeyi mavi bir gerdanlık ile birleştiren Samandağ- Arsuz Yolu’nu 50 yıllık hayalden çıkarıp, gerçeğe dönüştürecek olan açılış için protokolün yanısıra, vatandaşlar da heyecanla beklemeye koyuldu.

Bir cevap yazın