Öncelikler değişti, seçim vaatleri ötelendi!

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, belediye başkanı olduğu ilk bir yılın değerlendirmesini yaptığı basın toplantısında, kalkınma öncelikleri ve projelerini anlattı.  Göreve gelir gelmez ilk olarak belediyenin mali yapısını güçlendirmek için çalışmalara başladıklarını söyleyen Başkan Tosyalı, yapılan tasarruf tedbirleri ile giderlerinin yüzde 48 azaldığını, araç filosunu arttırmalarına ve daha çok hizmet yapmalarına rağmen akaryakıtta da yüzde 36 tasarruf sağladıklarını ifade etti.

İskenderun Belediyesi olarak hiçbir esnafa ve personele borçlarının olmadığının da altını çizen Başkan Tosyalı, ilçe genelinde ara arterler dâhil, ana yollarda ve tüm mahallelerde yapılan asfalt çalışmasıyla bu yılsonuna kadar 120-130 bin ton, belki daha fazla sıcak asfalt dökeceklerini belirterek, hedefinin 2021 yılında asfaltsız yol bırakmamak olduğunu söyledi.

Başkan Tosyalı, İskenderun’un 165 bin ton sıcak asfaltın yanısıra 650 bin m2 kaldırım, 240 bin m2 bordür ve 240 bin m2 parke taşı ihtiyacı olduğunu, bunun için de 16 Temmuz’da ihaleye çıkılacağını belirtirken, “12 milyon bedelle ihalemizi yapıp, hiç durmadan İskenderun’un kaldırım sorununu çözmeye devam edeceğiz” dedi.

İskenderun’a 2 yeni giriş noktası

İskenderun’un Dz. Alayı otoban girişi ve Liman olmak üzere iki giriş noktasını arttırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Tosyalı iki yeni bağlantı yol müjdesi vererek Sakarya ve İsmet İnönü Mahalleleri’nde yapılacak yol çalışmalarıyla şehir içerisindeki trafiğin rahatlayacağını dile getirdi. Taslak projeyi Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüştüklerini de anlatan Başkan Tosyalı, projenin değerlendirilmeye alındığını söyledi.

Sahil ışıklandırması tam gaz

Sahil ışıklandırma projesinin ikinci etabının devam ettiğini, amacının Nihal Atakaş Camii’ye kadar sahilde ışıksız hiç biryerin kalmaması olduğunu vurgulayan Tosyalı, bisiklet projesinin de proje aşamasında olduğuna değindi.

‘Tesislerin vakfa devredilmesi söz konusu değil’

Fuat Tosyalı Gençlik Merkezi ile Sakarya’daki tesislerin herhangi bir derneğe verilmesinin söz konusu olmadığının altını çizen Başkan Tosyalı, alınan meclis kararının bu tesislerin işletme hakkını devletin bir kurumuna, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edildiğini anımsattı.

‘Öncelikler değişti’

Belediyeciliğin rutin hizmetlerinin yanısıra hem kültür hem sosyal hizmetlere de önem verdiklerini ifade eden Başkan Tosyalı,  birçok belediye içerisinde örnek gösterildiklerini vurgulayarak, “Halkın menfaatlerini korumak için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. İmkânlar ölçüsünde, var gücümüzle güzel şehrimize hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

Trafik, asfalt, kaldırım, spor alanları, taziye evleri, sosyal tesisler gibi sorunların önceliklerini değiştirdiğini bu nedenle de seçim öncesi söz verdiği dev projeleri hayata geçirmesini ötelediğini belirten Başkan Tosyalı, yapılan çalışmaları halkın takdirine bıraktığını vurguladı.

Devamı gelecek

Bir cevap yazın