Hüseyin Yayman kolları sıvadı

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve beraberindeki heyet, Dünyanın en güzel tadına ve aromasına sahip Kırıkhan kavununun hasadını gerçekleştirdi.

Kolları sıvayarak tarlaya inen Milletvekili Hüseyin Yayman’a Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kırıkhan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik ve köylüler eşlik etti. Kırıkhan Kodallı Mahallesinde kavun üreticisi Mehmet Tevfik İkizoğlu’nun arazisinde kavun toplayan heyet, daha sonra bölge üreticilerine hayırlı, uğurlu ve bereketli bir sezon dileğinde bulundu.

Dönümde 3-4 ton verim

Kırıkhan kavununun lezzetini tüm Türkiye’nin bildiğini söyleyen Milletvekili Hüseyin Yayman, “Amik ovasının bereketli topraklarında kavun hasadı başladı. Kırıkhan’da bu yıl yaklaşık 10 bin dönüm kavun tarımı yapıldı. Dönüme yaklaşık 3-4 ton verim alınabilecek. Geçen yıla göre verimler maşallah çok daha güzel. Amik ovamızdan bereket fışkırıyor. Bir ürünün hasadı bitiyor. Diğer ürünün hasadı başlıyor. Böylesine bereketli toprakların çocuğu olduğum için mutluyum.. Yayman konuşmasında “Dünyanın en güzeli kavunu; Kırıkhan Kavunudur.. Kırıkhan kavununun lezzeti muhteşem, kokusu inanılmazdır. Kendine has rengiyle Kırıkhan kavunu Kırıkhan’ımız ile özdeşleşmiş bir ürünümüzdür” derken, bu yıl çiftçilerin altın yılı olduğunu ifade etti.

Kavun için coğrafi işaret geliyor

Milletvekili Yayman, Kırıkhan’da her sene kavun festivali yapıldığını belirterek, “Biz kavunumuzun coğrafi işaretini almak için müracaatta bulunmaktayız. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Hatay’da ya da Türkiye’nin farklı yerlerinde yaşayan vatandaşlarımızı Kırıkhan kavununu tatmaya davet ediyorum’ dedi.

Buğdayda yüzde 20-25 rekolte artışı var

Amik Ovası’nın Dünyanın en bereketli toprakları olduğuna değinen Milletvekili Yayman, “Biz çiftçimize verdiği desteklerden dolayı Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çiftçinin ve üreticinin yanında yer aldığı için şükranlarımızı sunuyoruz. Bu sene buğday verimleri çok çok iyiydi ve yüzde 20-25 rekolte artışı vardı. Kavun üretimi de bu sene geçen seneye göre çok iyi ve şuanda çok güzel verim alınıyor. Bu olumlu gelişmelerin pamukta da devam etmesini bekliyoruz. Pamuk desteklemeleri çiftçilerin hesaplarına yatmaya başladı. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bir cevap yazın