Narenciye afetinin yol haritası çizildi!

Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Akdeniz’i etkisi altına alan ve 14-19 mayıs tarihlerinde mevsim normallerinin üstündeki ani sıcaklık değişimi sebebiyle zarar gören narenciye ile ilgili afet bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Dörtyol Ticaret ve  Sanayi Odası’nda  gerçekleştirilen toplantıya, Erzin – Dörtyol – Payas ilçe kaymakam ve belediye başkanları, Tarım ve Orman İlçe Müdürleri, Ulusal Narenciye Konseyi Bşk. Narenciye Üreticileri Birliği Bşk. ve ziraat odası başkanları, siyasi parti, STK, basın, muhtar temsilcileri pandemi kuralları çerçevesinde katıldı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı M. Hadi Tunç, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Tarım Reformu Genel Müdürü Hasan Özlü ve Yardımcısı Bekir Engürülü telekonferans yöntemiyle bağlandığı ve moderatörlüğünü de Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu’nun yaptığı toplantıda narenciye afetinin etkileri ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Toplantıda belirtilen yol haritası ile ilgili;

👉 Narenciye üreticilerimizin borçlarının faizsiz 1 yıl ötelenmesi,

👉 Narenciye üreticilerimizin genel borçlarının yapılandırılması,

👉 Ani sıcaklık değişimi sonucu oluşan afetlerin gelecek yıldan itibaren TARSİM kapsamına alınması,

👉 Narenciye üreticilerinin ilçe tarım müdürlüklerine sunacakları başvuru dilekçelerine istinaden narenciye bahçelerinde hasar tespit raporu’nun tutulması,

👉 Cumhurbaşkanlığı Acil Yardım Ödeneği bütçesinden afetten kaynaklı zararın telafisi hususlarında bir çalışma yürütülmesi kararı alındı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı M. Hadi Tunç, narenciye üreticilerinin sorunlarının çözümünün yakın takipçisi olacağını belirterek, tüm çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bir cevap yazın