Arsuz için, Hatay için tarihi gün yarın!

Hatay turizminin gelişmesi ve bölgenin canlanmasında önemli rol oynayacak olan Arsuz Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve HADO Projesi’nin temeli 12 Haziran Cuma günü(yarın) saat 11:00’de törenle atılacak.  Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın girişimleriyle bölgeye kazandırılan Arsuz Madenli Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi’nin yanısıra, barınağın bir kısmını da Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis etmesiyle rotasını çizdiği HADO’nun temel atma törenine bütün vatandaşlar davet edildi.

Hatay’ın dünyaya açılan kapısı niteliği taşıyacak olan Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü (HADO)’nun tamamlanmasıyla Hatay’a değer katacak olan projeyle cazibe merkezine dönüşecek olan Arsuz’dan Kıbrıs, Lübnan ve Beyrut’a deniz seferleri yapılabilecek.

Proje kapsamında, HADO’da terminal, güvenlik birimleri, bekleme salonu, pasaport ve gümrük kontrol alanı, idari birimler, kafeterya; yelkenli, sörf, kano, dalgıçlık vb. branşlarda hizmet verecek Su sporları Merkezinde ise idari bürolar, eğitim salonu, malzeme deposu, wc-duş-soyunma kabinleri; yat limanında ise 110 adet farklı büyüklükte tekne kapasitesi olan iki adet yüzer iskele yapılacak.

Bir cevap yazın