Fransız Karargahı, yaşayan kütüphaneye dönüşüyor

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan’da uzun yıllar kaymakamlık olarak kullanılan 90 yıllık tarihi binayı halk kütüphanesine dönüştüren restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un da eşlik ettiği ziyarette, Milletvekili Yayman, ilçenin en güzel binasının yaşayan bir kütüphaneye dönüşmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Daha önce il kütüphanesini de restore ederek kitapseverlerin hizmetine sunduklarını anımsatan Milletvekili Yayman, zaman ve mekân farkı gözetmeksizin ortak akılla Hatay için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz da desteklerinden dolayı Milletvekili Hüseyin Yayman’a teşekkür ederek, 90 yıllık tarihi binanın ilçedeki gençlerinin yararlanacağı bir kütüphane olarak hizmete açılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

1926 Yılında Fransızlar tarafından inşaatına başlanıp 1930 yılında tamamlanan ve Fransız işgalinin sona ermesiyle birlikte birçok resmi kurum olarak değerlendirilen tarihi bina, “OKULLAR HAYAT BULSUN PROJESİ” kapsamında düzenlenen protokolle geçtiğimiz Eylül ayında Kırıkhan Belediyesi’ne devredilmişti.

Bir cevap yazın