Arsuz Kaymakamlığı’ndan önemli hatırlatma!

Arsuz Kaymakamlığı, ilçedeki çiftçilerin yararlanması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Mayıs 2020 tarihinde çıktığı Dokuzuncu Başvuru Çağrı İlanına başvuruların alınmaya başlandığını hatırlattı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmelerin toplam 158 bin avro destek alacağı başvurular Hatay dahil 42 ili kapsıyor.

Yüzde 65 oranında 15 il ile birlikte destek alacak olan Hatay’da Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbirleri kapsamında destek alacak olan sektörler ise şöyle; Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi, Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi, Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürünler, Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Makine Parkları, Yenilenebilir Enerji Tesisleri.

Başvurular 01.06.2020 tarihi saat 09:00’dan itibaren yatırımın uygulanacağı illerde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanırken,  Online Proje Başvuru Sistemi 23.06.2020 tarihi saat 21:00’da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 26.06.2020, saat 18:00’dir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Bir cevap yazın