Gönül Kalemimden Dökülenler

Şehit Piyade Er Mehmet Günay’ın cenazesinin ardından
GÖNÜL KALEMİMDEN DÖKÜLENLER

“Suriye sınırına kuş uçuşu 3 km’de bir sınır köyünde, kartal yuvası gibi bir yamaçta gözlerini dünyaya açtı. Babası beş oğlumun en cesuru en yiğidi Mehmedim diyordu… Sınırda 1999 yılında başlayan ve cennet ülkemin en doğusunda Irak sınırında 30 Mayıs 2020 tarihinde Çukurca’da şahadetle ve şerefle sonsuzluğa uçan bir hayat.

Belki de sınır köyü olduğu için adına Kıyıgören denilen bu mekandan, ulu bir mekana cennete uçan Mehmet Günay, şahadetin kabul olsun. Rabbim affıyla, mağfiretiyle seni kucaklasın. “Anne seni şehit annesi yapacağım” dedin. Giderken Peygamber ocağına sözünde durdun. Şemse anne artık hepimizin şehit annesi. Gözün arkada kalmasın kardeşim annen gururluydu. En son mezarlıkta “Ne Mutlu Türküm Diyene” diyordu. Baban onca kalabalığın içinde göz çukurlarında gözyaşlarını biriktirirken de ‘Diğer kardeşlerini de askere alın, beni de komutan yazın‘ diyordu.

Şehidim seninle Kıyıgören daha bir güzel oldu. Mezarın yaşarken ve şahadete koşarken olduğu gibi bu toprakların ebedi bekçisi gibi Suriye sınırına bakıyor. Şahadete ulaştığın sınır boyu gibi, kabrin de sınırda. Sınırda nöbete durdun kıyamete dek.  Kardeşim Mehmet, ne senin ne de senden önceki şehitlerimizin kanı yerde kalmadı kalmayacak. Her şehidimizle öfkemiz daha bir kabarırken güçlüyüz, cesuruz, ve intikamımız ve zafere olan inancımız daha da güçlenmekte.

Kardeşlerin Bülent, Yusuf, Ahmet, Ersin, Kızkardeşlerin Meryem ve Fatma tüm köy halkı senin ardından yürüdü, helallik istedin, hep bir ağızdan helallik verildi. Sen de bize hakkını helal et şehidim.

Ve şehide son bakış, kabrin başında elleri öpülesi annen Şemse Annem seni alnından öptü kardeşim. Baban ve kardeşlerin son kez nurlu yüzüne baktılar ve sen kardeşim şimdilik bizlere veda ettin.

Şehidim ‘Şehitler Tepesi’ boş değil. Sen o tepede düşmana, haine, hainoğlu hainlere karşı ebedi bir duruşun sembolüsün. Sen Sultan Alparslan’ın mirasına sahip çıkan Türk oğlusun. Ruhun şad mekanın cennet olsun kardeşim.”

Bülent Uygur
Altınözü Kaymakamı

Bir cevap yazın