Antakya’da tarihi yeniden canlandıracak imza!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antakya Belediyesi arasında Hatay’da ticaretin kalbinin attığı yer olarak bilinen tarihi Uzun Çarşı’nın Restorasyon Yapım İşi protokolü imzalandı. Antakya’nın en önemli tarihi merkezlerinden biri olan Kurşunlu Hanı şanına yakışır şekilde yeniden canlandıracak olan protokole Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ile Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz imza attı.

Ak Parti Hatay milletvekilleri, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende kısa bir konuşma yapan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Uzun Çarşı’yı günümüz turizmine kazandırmak ve gelecek nesillere aktarmak için ellerini taşın altına koyduklarını belirterek, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör de, tarihi dokuyu yeniden canlandıracak olan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Antakya Uzun Çarşı’nın  İstanbul Uzun Çarşı gibi anılacağına dikkat çekti.

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, projenin tasarım alanı olarak 12 bin metrekare olduğuna dikkat çekerek, “Uzun Çarşı’yı nasıl tutarız diye dönemin Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile çalışmalar yaptık. Uzun bir proje aşaması sürdü çünkü doğru yapılması lazım, geleceğe en iyi şekilde aktarılması lazım. Toplam 195 adet tescilli yapımız, 402 adet tescilsiz yapımız var. Üst örtü olarak 11 bin 200, tasarım olarak 12 bin metre kare alan var. Planlama 5 adete bölündü, bunun içinde ilk etap olarak protokol ile başlıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın