3 günde 40 bin yavru balık kurtarıldı

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, il genelinde bu yıl yaşanan yoğun yağışlar sebebiyle Amik Ovası’ndaki sulama kanallarında sıkışan balıkları kurtararak, su kaynaklarına bıraktı.

Havaların ısınmasıyla Amik Ovası’ndaki suların çekilmesiyle oluşan su birikintilerinde 3 günde yaklaşık 40.000 adet yavru balığı kurtaran ekipler, balıkların yanısıra kurbağa ve yengeç gibi canlıları da kurtararak doğaya kazandırdı.

İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı, “Sular altında kalan Amik Ovası’na bölge yakınlarında bulunan akarsulardan giren yavru balıklar, artan sıcaklıklar sebebiyle sular çekilince kanallarda sıkıştı. 3 Gün içerisinde yaklaşık 40.000 adet yavru balık İl Müdürlüğümüz teknik personelince kurtarılarak Kırıkhan, Reyhanlı ve Antakya ilçelerindeki su kaynaklarına bırakıldı. Balıklarla beraber kurbağalar, yengeçler ve su yüzeyine çıkan diğer canlılar da kurtarılmıştır. Ekiplerimiz, ovada bulunan derin kanallarda sucul canlıların olup olmadığına dair keşifler yapmış olup kanal ve arklarda sıkışan yavru balıkları kurtarılmaya devam edecektir” denildi. 

Bir cevap yazın