EXPO alanları 1 Nisan’a hazır!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ‘Medeniyetler Bahçesi’ temasıyla ev sahipliği yapmaya hazırlandığımız EXPO2021’in Antakya ve Arsuz’daki iki ayrı merkezinde devam sergi alanlarının 1 Nisan 2021’de tam anlamıyla tamamlanmış olacağını söyledi.

Arsuz EXPO inşaatının Kasım ayında, Antakya EXPO alanının da Aralık ayında tamamlanacağını ve ağustos ayında yeşillendirilmeye başlanacağını belirten Başkan Savaş, “EXPO alanlarında akıllı şehir uygulamalarını başlatacağız. Bunu Türkiye’de ilk olarak Hatay başaracak” dedi.

Tarım, ticaret ve turizmin Hatay’daki ilerleyişi konusunda çok kararlı olduklarının altını çizen Başkan Savaş, “Arsuz bölgesindeki inşaatlar çok hızlı ilerliyor. Muhtemelen kasım ayında bitecek. Aralık ayında da Antakya – Defne üzerindeki inşaatlar biter. Ağustos ayının sonundan itibaren de yeşillendirmeye başlayacağız. Bazı konularda borçlanarak bazı zamanlar öz kaynaklarımız ile yapıyoruz. 2021’in 1 Nisan’ında EXPO’yu açmak üzere hazır tutacağız. 15 gün önce EXPO ekibi ile internet üzerinden güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Amacımız buraya milyonlarca insan gelmesi. Bizimki Antalya gibi olmayacak, birçok fonksiyon yükleyeceğiz. Orası 6 aylık değil; hem botanik, hem ticaret, hem kültürel, hem de gastronomi alanlarda kalıcı olarak hizmet vermeye devam edecek ” dedi.

Bir cevap yazın