Hatay’ın zeka küpü!

Hatay Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi (FenTek) öğrencisi Lara Özenser Mursal, süper zekalarının yarıştığı ASSIST programında sınırlı kontenjana girmeyi başararak, Amerika’da tam burslu okumaya hak kazandı.

52 ülkeden öğrenci kabul eden programda farkını zekasıyla ortaya koyarak 11’nci sınıfı Amerika’nın en seçkin özel liselerinden Vistamar School’da %100 burslu okuma başarısını elde eden Mursal’ı ilk olarak okul yönetimi tebrik etti.

Hatay Bahçeşehir Koleji’nden yapılan açıklamada, “11. sınıfı Amerika’nın en seçkin özel liselerinden Vistamar School’da %100 burslu okumaya, ülkemizi bir kültür ataşesi olarak temsil etmeye hak kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” açıklaması yapıldı.

Programa kabul edildiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Lara Özenser Mursal,  “Bu başarı için her zaman çok çalıştım. Okul  dışı zamanlarımda olabildiğince zamanımı buna ayırdım. Benim için çok önemli bir şans. Çünkü küçüklüğümden beri başarmayı istediğim bir hedefti. Orada ülkemi en iyi şekilde temsil edip , çok güzel bir deneyim yaşamak istiyorum. Bu süreçte bana destek olan başta ailem olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın