Yüzyılın Rotası; Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı öncülüğünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Atakum Belediyesi işbirliğinde hazırlanan #YüzyılınRotası Dijital Kutlama Programı çerçevesinde CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı kamera karşısına geçti. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Tunç Soyer, Yılmaz Büyükerşen, Lütfü Savaş, Özlem Çerçioğlu ve Zeydan Karalar’ın da aralarında bulunduğu Türkiye’nin farklı kentlerini yöneten belediye başkanlarının 19 Mayıs 1919’un 101. yıl dönümüne özel olarak hazırladığı ve ‘Gençliğe Hitabeyi’ seslendirdiği özel video YüzyılınRotası internet sitesinde yayınlandı. Sitede ayrıca sanal harita üzerinde ilerleyen temsili Bandırma Vapuru, 101 yıl önceki seyrini gerçek zamanlı olarak sürdürüyor.

CHP’li Belediye Başkanlarının mesajı şöyle: “Bir ulusun, ülkesini işgalden kurtarmak, bağımsız bir devlet kurmak için ayağa kalktığı günün müjdecisi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik  ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz. Pandemi salgını ile mücadele şartlarında geçen bu büyük günümüzü, yine uygun mecralarda en anlamlı etkinliklerle yaşıyor, yaşatıyoruz.mEvet, meydanlarda değiliz; ama bu durum, büyük Atatürk’ün başlattığı bu anlamlı yürüyüşün, ne ülkemiz için yaşamsal önemini ne de içimizdeki heyecanı azaltmıştır. Önümüzdeki yıl, çok coşkulu kutlamalarla bir arada olacağımızı şimdiden ilan ediyoruz.”

Videoda bulunan belediye başkanları şöyle:

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Burdur Belediye Başkanı Orkun Ercengiz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci.

Bir cevap yazın