Hatay’ın 601’nci tescilli lezzetinde yok yok!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da “Medeniyetler Bahçesi” adı ile düzenlenecek olan dünyanın en büyük 3’üncü organizasyonu EXPO 2021 için hazırlıklarını sürdürüyor.

Dünyanın dört bir yanından farklı kültürlerin bir araya geleceği organizasyonda Hatay’ın damak çatlatan lezzetlerini de tanıtacak olan Büyükşehir Belediyesi, UNESCO gastronomi şehri Hatay’a dünya mutfağına 601. Lezzeti Hatay EXPO Kebabını kazandırdı.

Hatay’ın bereketli topraklarında yetişen bitkilerini ve bu topraklarda yetişen ürünlerini mutfakta buluşturan HBB Gastronomi Proje Uzmanı ünlü Şef Celil Erkan, Hatay EXPO Kebabının tanıtımını gerçekleştirdi.

EXPO Kebabının Hatay’ın muhteşem tatlarını buluşturduğunu anlatan Celil Erkan, “Amanos Dağı’ndan zahterin, Belen’in doğal otlarla beslenen kuzu etinin, Kırıkhan’ın havucunun, Samandağ’ın maydanozu, Yayladağı’nın tereyağı, Dörtyol’un narenciyesinin, Reyhanlı ve Kumlu’nun Karakılçık firiğinin muhteşem buluşması olan Hatay EXPO Kebabını Hatay’ın 601. Lezzeti olarak kazandırdık. Hatay’ımızın damak çatlatan lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Bir cevap yazın