İşte, EXPO alanları ile ilgili son durum!

‘Medeniyetler Bahçesi’ temasıyla Nisan’2021’de dünyaya kapılarını açacak olan Hatay EXPO’nun Antakya ve Arsuz’daki iki ayrı merkezinde inşaat çalışmaları hummalı bir şekilde devam ederken, sergi alanları da projeler doğrultusunda şekillenmeye başladı. Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya EXPO ve Arsuz EXPO olmak üzere iki bölümden oluşan sergi alanlarında yapılan çalışmalarla ilgili detayları paylaştı.

Buna göre; Antakya EXPO alanında panel döküm ve temel kazı işlemi, amfi bina zemin iyileştirme çalışması ve bina temel kazıları için iksa duvarı çalışması tamamlandı. Ana yol için gerekli platform hazır hale gelirken, yol menfez imalatları da yüzde 90 oranında tamamlandı. Alan çevresindeki taş duvar imalatlarında ise çalışmalar son hızla devam ediyor.

Ülkeler Bahçesi temasıyla inşa edilen ve dünya mutfağının sergileneceği Arsuz EXPO’sunda ise gastronomi binası A Blok çerçevesinde gerekli olan temel çalışması ve izolasyon tamamlandı. Aynı şekilde, Gösteri Havuzu’nun kaba inşaatı ile bu bölümde herkesi heyecanlandıracak alanlardan biri olan Uluslararası Bahçeler’in gerekli kazı işlemleri de tamamlandı.

Bir cevap yazın