Soyadı SAVAŞ, adı HATAY!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HATSU’da mezhepçilik, haksızlık ve hakaret iddiaları ile ilgili sessizliğini bozdu. HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali ile HATSU eski Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Ezer arasında yaşandığı iddia ve kamuoyunda geniş tepki bulan açıklamalarla ilgili, ‘Benim soyadım SAVAŞ! Bu toplumun birlikteliği için mücadele etmekten asla korkmam!’ diyen Savaş, mezhepsel, etnik, bölgesel ne olursa olsun toplumu kaosa sürükleyen her adamın karşısında olduğunu söyledi.

“1 gramlık siyasi menfaat için, toplumun huzurunu kimseye bozdurmam”

Siyasi menfaatler için Hatay’daki huzur ve kardeşliğin bozulmasına asla müsaade etmeyeceğini söyleyen Başkan Savaş, “Geçmişten günümüze kadar, Hatay’da toplumsal barışa ve huzura katkı sağlamak için birçok toplantı gerçekleştirdim. Geldiğimiz noktada son günlerde yaşanan gelişmelere dair olarak ne benimle birlikte çalışan ne de bana yol arkadaşı olan hiç kimsenin bu toplumu ayrıştıracak bir tutum sergilemesine asla müsaade etmedim, etmeyeceğim. Benim soyadım SAVAŞ! Bu toplumun birlikteliği için mücadele etmekten asla korkmam! Dinsel, mezhepsel, etnik, bölgesel fitne kim çıkartırsa onun tam karşısındayım. En önce ben, Vali beyden, Garnizon Komutanından, İl Jandarma Komutanından önceben çıkarım karşılarına. Çünkü ben buranın çocuğuyum. Ben buradaki insanlarımın hem sıkıntılarını biliyorum, hem hasretlerini de biliyorum. 1 gramlık siyasi menfaat için, 1 tonluk toplumun huzurunu kimseye bozdurmam” dedi.

“Gereken neyse yaparım”

HATSU’daki konunun soruşturma kapsamında olduğunu ve yanlış yapanın kim olursa olsun gerekenin yapılacağını ifade eden Başkan Savaş, “Olayla ilgili iki arkadaşımıza da soruşturma açtırdım. Kim veya kimler yanlış yapmışsa o makamlarda kalamaz. İkisi içinde geçerli bu. Bu konu şuanda soruşturma konusu. Yani konunun içeriği ile ilgili çok konuşmak istemem. Çünkü soruşturmayı bağlar. Ama biz ilk günden beri konunun ne olduğunu biliyorduk. Maksadın ne olduğunu biliyorduk. O yüzden sessiz kaldık. Olay, 14 ay önce olmuş, bugün bir videoyla falan çıkmaz. Keşke bana ulaşsalardı ben bu işi çözerdim. Sayın Genel Başkanımız Pazar günü beni aradı; “Canını sıkma ben her şeyin farkındayım” dedi. Allah razı olsun demek ki Hatay’ı iyi tanıyormuş. Bu Suriye meselesi çıkmadan önce birlik beraberlik toplantılarına başladım. Antakya Belediye Başkanıydım ama oradaki sesler geliyordu. Orda bir kaos çıkacaktı. Aman dedim bu fitneye biz de kurban olmayalım, ‘Hatay’da huzur olsun’ dedim. Hatay’daki huzura katkı için ilk toplantıyı Küçükdalyan’da dört belde belediye başkanımızla yaptım. Bu arkadaşlarımızın hepsi Aleviydi. Samandağı’ndan Hassa’ya, Yayladağı’ndan Erzin’e kadar toplantı yaptım kanaat önderleriyle, muhtarlarla, sivil toplum örgütleriyle… Bunların yarısı Alevi kardeşlerimizdi. Yani huzur varsa bu şehirde hepimizin katkı sağlaması lazım. Huzur yoksa herkes bu huzursuzluktan nasibini alır. Benim Soyadım Savaş; ben mücadeleden korkan bir adam değilim. Ama ben bu toplumu kaosa sürükleyecek her adamın karşısındayım onu söyleyeyim. Hatay halkı bana Hatay’ı emanet etmiştir. Belediye başkanı olarak yapmam gereken ne varsa yaparım” şeklinde konuştu.             

Bir cevap yazın