İskenderun’daki berber ve kuaförler mutlu

Korona virüsle mücadele kapsamında 21 Mart’ta kapatılan berberler, kuaförler ve güzellik salonları normalleşme adımı kapsamında bugün itibariyle yeniden hizmete başladı. İskenderun’da hizmet veren berber ve kuaförler 51 gün sonra dükkânlarının kepenklerini açarak, müşterilerini saat: 09.00 itibariyle kabul etmeye başladı. 

Hem iş yeri sahipleri, hem de vatandaşların alınan tedbirlere harfiyen uydukları gözlenirken, hijyen tedbirlerinin de üst düzeyde olması dikkat çekti.

09.00-21.00 saatleri arasında faaliyet yürütecek olan berber ve kuaförler müşterilerini randevu sistemiyle kabul ettiklerini belirtirken, işyerlerini açma kararına sevindiklerini ve işlerini özlediklerini dile getirdi. Yan yana iki koltukta müşteri kabul etmeyen berber ve kuaförler, salgının biran önce bitmesini temenni etti.

İskenderun’da faaliyet gösteren Serdar Kuaför ise müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, her müşteri için özel localarda hizmet vermeye başladı. Sağlıklı ve hijyenik çalışma koşulları ile müşterilerinin gönül rahatlığı ile gelmeleri için her detayın düşünüldüğü localarda tek tek müşteri kabul eden Serdar Kuaför’de kişiye özel havlu ve önlük kullanımının yanısıra hijyen tedbirlerine de tam anlamıyla uyulduğu gözlendi.

MASKESİZ MÜŞTERİ ALINMAYACAK

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı tedbirlere göre kuaförler ve güzellik salonlarında yeni dönemin kuralları şöyle:

*İş yerinde kalabalık oluşmasını engellemek için, müşteriler randevu ile kabul edilecek.
*İş yerinin dışında da sosyal mesafe korunacak, kalabalık olmasını engelleyecek önlemler alınacak..
*İş yerinde hizmet verilecek koltuk/ birim sayısı, kişiler arası sosyal mesafeyi koruyacak şekilde (örneğin koltuk sayıları azaltılmalı, birer koltuk atlanarak müşteri oturtulmalı) düzenlenecek.
*İş yerine maskesiz müşteri alınmayacak. Müşteriler işlem esnasına kadar maske kullanacak, ancak yapılacak işlemin özelliğine göre kısa süreli maske çıkarılabilecek.
*İş yeri içinde su ve sabuna erişim kolay olmalı ve burada tek kullanımlık kâğıt havlular bulundurulacak.
*İş yeri girişinde müşteriler tarafından kullanılmak üzere el antiseptiği bulundurulacak.

*Bayan kuaförleri ve güzellik merkezlerinde cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj hizmetinin sunumu geçici süreliğine yapılmayacak.

*Müşterilere hizmet verilirken yiyecek ve içecek (su hariç) servisi yapılmayacak.
*İş yerinde satışa sunulan şampuan, kozmetik gibi ürünleri mümkün olduğunca cam veya tezgâhların arkasında korumaya alarak, ortalıkta bırakmayacak.

Bir cevap yazın