Hataylı çocukların öyküleri ‘Bakan’ı mest etti!

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)’nın uzaktan eğitim sürecinde okullarına hasret kalan çocukların geniş hayal dünyalarını yansıttığı öykülerden derlediği “Çocuklardan Ev Yapımı Öyküler” kitabında Hataylı 4 öğrencinin yazısı yer aldı.

Bakan Ziya Selçuk’un TBMM’nin 100. Kuruluş Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla öğrencilere yaptığı  ‘Öykülerinizi bizimle paylaşın, belirleyeceğimiz 100 öyküyü 23 Nisan’ın 100’üncü yıl dönümünde kitaplaştıralım’ öykü yazma çağrısını karşılıksız bırakmayan öğrencilerden bakanlığa binlerce öykü geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı merkezinde, metin yazarları ve editörlerden oluşturulan kurulda değerlendirmeye alınan birbirinden özel ve değerli öyküler arasından seçilerek kitaplaştırılan 100 öyküde Hatay’dan İskenderun Gazi İlkokulu 2/B öğrencisi Gözde Halide Eraldemir ‘Mutluluk’, Hassa Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerinden Ali Mete Tunç ‘Portakal Suyu’, Hatay Doğa Okulları İlkokulu öğrencisi Göktuğ İçer ‘Göktuğ Koronaya Karşı’ ve Defne Gümüşgöze Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencisi Eylül Buz da ‘Boynu Bükük Gül’ öyküsüne de yer verildi.

Bir cevap yazın