İskenderun’da da normalleşme adımı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ilçe protokolü ile birlikte düzenlediği toplantıda koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan yeni kararları kamuoyuna duyurdu. Sosyal mesafe esasına dikkat etmek suretiyle Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen toplantıya İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kd. Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel ve basın mensupları katıldı.

Salgın sürecinin kontrol altında olması ve İlçedeki vaka oranının asgari düzeyde seyrediyor olması durumu söz konusu olsa da kişisel ve kurumsal tedbirler ve sosyal izalasyon esasının titizlik ve kararlılık ile sürdürülmesi gerektiğine dikkat çeken Kaymakam Yönden, trafiğe kapanan ana arterlerden Mete Aslan, Şehitpamir ve Ulucami caddelerinin trafiğe açılacağını, ancak park yasaklarının devam edeceğini vurguladı.

“Sıkıntılı süreç hala devam ediyor”

Dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yapmış olduğu korona virüs önlemleri kapsamında yaptığı normalleşme planı sonrası İskenderun’da da yeni değerlendirmeler yapıldığını söyleyen Kaymakam Yönden, “Siz değerli yerel basından ricamız; rehavete kapılmadan, bu süreci doğru yöneterek, çünkü bugüne kadar çok güzel geldik. İskenderun’daki şartlara baktığımız zaman şuan ki rakamlar yüzümüzü güldürüyor ama hala korona hastamız var. Sıkıntılı süreç hala devam ediyor. Bu sebeple İskenderun Kaymakamlığı başta olmak üzere, İskenderun Belediyesi ve destek veren diğer kurumların aracılığıyla maske üretimine başlamıştık.  Kaymakamlık olarak 140 bin maske üretiminin ardından Belediye Başkanımız devreye girdi. Başkanımız 240 bin maske dağıtımı yaptı. Sanırım 250 bin maske üretiminin de hazırlığı yapılıyor. Yani İskenderun’da maske sıkıntımız yok. Bu maskeler vatandaşlara dağıtılacak. Kurumlara zaten dağıtıyoruz. Vefa grubumuz çalışmalarına devam ediyor. 235 kişi çalışıyor vefa grubunda. Bunu dışında günlük ekmek dağıtımımız devam ediyor. Belediyemiz 20 bin paket dağıtımı yaptı. Biz 15 bin kişiye, 1000 TL dağıtımı yaptık. Belediyemiz dezenfektan çalışmalarına devam ediyor. Sokak hayvanlarımızın ihtiyaçları da belediyemiz tarafından karşılanıyor. Her kurum kendi üzerine düşeni yapıyor. İlçe Gençlik Spor Müdürlüğümüzde bulunan 200 civarında yurt dışından gelen vatandaşlarımızın karantinası devam ediyor. Yarın bu sona erecek. Daha öncede 300 kişilik bir grup geldi gitti. Bunların koordinesini kurduk. Yine tekrar ediyorum; bu noktalara gelmiş olmak işlerin bittiği anlamını taşımıyor” dedi.

“Mete Aslan, Şehitpamir ve Ulucami caddelerini de trafiğe açacağız”

Sahile akın eden insan sayısındaki artışa bağlı olarak sahil yolunun trafiğe kapalı kalacağını söyleyen Kaymakam Yönden, “Bildiğiniz gibi ana caddelerin trafiğe kapatılması ile ilgili bir uygulama yapmıştık. Bu konuda esnafımızda sağolsunlar, sıkıntıya girmelerine rağmen dayandılar. Bugün itibariyle sahil yolu kapalı kalacak. Çünkü sahile gitmek insan sayımızda artış var. Mete Aslan, Şehitpamir ve Ulucami caddelerini de trafiğe açacağız ama park yasaklarımız devam edecek.  Çünkü araç trafiği çok fazla yükleniyor.  Eğer uygulamada artış olursa biz de önlemleri artıracağız. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Hatay şehirlerarası ulaşıma açıldı. Bunlar şunu gösteriyor; eğer biz hastalığın kontrolünü elimizde tutabiliyorsak evet rahatlayarak gideceğiz. Yine söylüyorum bunları yapmış olmamız hastalığın bitmiş olduğu anlamını taşımaz. Kaçırdığımız bir kişi 100 kişiye hastalığı bulaştıracak anlamını taşır. Bu yüzden ne olur maske kullanımı ve sosyal mesafe konusunda daha dikkatli olalım” diye konuştu.

“Vatandaşlarımıza önemli görev düşüyor”

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, corona ile mücadelede belediye olarak ellerinden gelen her türlü desteği vermeye çalıştıklarını belirtirken, “El temizliğinden tutun, gıda yardımına, kolonya ve maske dağıtımına kadar her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Şuana kadar 350 bin adet maskeyi vatandaşlarımıza dağıttık. Sanırım bayrama kadar bir 200 bin daha üreteceğiz. Ama burada en önemli görev vatandaşlarımıza düşüyor. Onların göstermiş olduğu bu duyarlılık bizi bu seviyeye getirdi. Bundan sonra da bu duyarlılığı gösterirlerse de bu süreci en az kayıpla kapatabiliriz” dedi. 

Bir cevap yazın