İşte korona sonrası normalleşme planı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, normal hayata dönüşün kademe kademe başlatılacağını söyledi.  Salgın sonrası normalleşme planı ve atılacak adımları maddeler halinde açıklayan Erdoğan, 65 yaş üstü vatandaşların ilk etapta 10 Mayıs Pazar günü saat 11,00 – 15,00 saatleri arasında ‘yürüme mesafesiyle tahditli olarak’ sokağa çıkabileceklerini söyledi.

Yasak kısıtlamasına 4 Saat yürüyüş izni

Sınırlandırmaların kademeli şekilde esnetilmesi ile ilgili düzenlemeleri genel olarak mayıs, haziran ve temmuz aylarına yayacaklarını söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “65 yaş üstüne ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. Kurallara uyulması şartıyla AVM’ler 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye başlayacak. 14 yaşına kadar çocuklar 13 Mayıs’ta 11.00 ile 15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle dışarı çıkabilecek. 15-20 yaş grubu, 15 Mayıs Cuma günü, yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkabilecek. Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs’ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığının atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran’da, celp işlemleri 5 Haziran’da, bedelli askerlik işlemleri 20 Haziran’da yeniden başlayacaktır. İstanbul, Ankara ve İzmir’deki ticari taksiler için tek-çift plaka uygulamasını, 5 Mayıs itibarıyla sona erdiriyoruz” dedi.

LGS 20 Haziran’da, YKS 27-28 Haziran’da yapılacak

Erdoğan, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınavın 20 Haziran’da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 27-28 Haziran’da yapılacağını bildirdi.

Berber, kuaför, güzellik salonuna iyi haber

Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmelerin 11 Mayıs’ta faaliyete geçebileceğini belirten Erdoğan, “Temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemi ile çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs’ta faaliyete geçebilecek” derken bu hafta sonu da sokağa çıkma sınırlaması uygulamasının sürdürüleceğini ifade etti.

Erdoğan’dan çiftçilere müjde

Konuşmasını çiftçilere verdiği müjde ile tamamlayan Erdoğan, şunları kaydetti: “Toprak Mahsulleri Ofisimizin sert ekmeklik buğday alım fiyatını ton başına 1.350 liradan 1.650 liraya yükseltiyoruz. Çiftçilerimize, hububatta ton başına 230 lira prim ve destek ödemesi yapıyoruz. Ton başına bakliyat alım fiyatlarını da kırmızı mercimekte 3 bin 500 lira, yeşil mercimekte 3 bin 200 lira, nohutta 3 bin 350 lira olarak belirledik” dedi.

Bir cevap yazın