Erkenci kayısıda tedbirli hasat!

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Reyhanlı’da yaklaşık 6 bin 500 dekarlık meyve bahçesinde başlayan erkenci kayısı hasadına eşlik etti. Ziraat mühendisi Mustafa Döndaş’ında eşlik ettiği inceleme gezisinde Çolakoğlu, “Kovid-19 salgını şu ana kadar tarımsal üretimimizi herhangi bir şekilde etkilememiştir” dedi.

Tarımsal üretimde sosyal mesafe kurallırana özellikle uyulduğunu söyleyen Çolakoğlu, “Çiftçilerimizin, bitkisel üretimde gerekli olan ekim, dikim, gübreleme, sulama, çapalama, ilaçlama ve hasat gibi konularda yaptıkları tüm faaliyetler kesintisiz olarak devam etmektedir. Tarımsal faaliyetlerin sürdürülmesinde çiftçilerimizin ve tarım işçilerinin Kovid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye uyarak faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. İl ve ilçe müdürlüklerimizde çalışan personel, bu hassasiyetle çiftçilerimizin yanında bulunmaktadır. Ovada kavun, pamuk ve mısır ekimleri yapıldı, soğan ve çilek gibi ürünlerin de hasadına başlanmıştır. Aynı zamanda özellikle ihracata yönelik erkenci meyve olarak değerlendirilen kayısının da bölgede hasat edilmeye başlanmış olup, işçiler tarafından sosyal mesafe kurallarına uyularak hasat yapımı devam etmektedir” dedi.
Ziraat Mühendisi Mustafa Döndaş, erkenci meyve üretim ve hasadının devam ettiğini belirterek, “Bu sene 12-15 bin ton ürün almayı beklediklerini söyledi. Döndaş, ayrıca bahçeye gerekli izinleri alarak işçileri getirdiklerini, her meyve ağacında da sosyal mesafe kuralları gereği 2 ya da 3 işçinin çalıştığını söyledi.

Bir cevap yazın