Hatay’a bir de kuşbakışı bakmaya hazır mısınız?

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 13 medeniyete ev sahipliği yapmış, 3 semavi din ve farklı mezhebin iç içe yaşadığı Hatay’ın tarihi ve kültürel değerlerini gün yüzüne çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Eski Antakya sokaklarında zemin iyileştirme, restorasyon ve aydınlatma çalışmalarını sürdüren HBB, bütünlük içindeki çalışmalarına teleferik çalışmaları ile hız kazandırdı. Teleferik çalışmalarının tamamlanmasıyla, şehre kuşbakışı bakacak olan vatandaşlar, adeta görsel bir şölen yaşayacak.

Arkeopark şeklinde değerlendirilecek bölgede yapılan çalışmalar hakkında şu açıklama yapıldı, “Teleferik projesinin alt istasyon yapımı aşamasında ortaya çıkan mozaikler ve zemin izleri uzman arkeologlar ve deneyimli ekiplerce hassasiyetle gün yüzüne çıkarılmıştır. Cam döşeme platformu üzerine kurgulanan alanda gezinti yapılırken ortaya çıkan tarihi alanlar gözlemlenebilecek. Zenginler, Ulucami, Güllü bahçe, Yenicami, Şehitler ve Gazipaşa Mahallelerinde 5211 metre yolun cephe iyileştirmesi tüm hızıyla sürüyor. Eski dönem aydınlatma elemanları ve tarihi sokaklarında yeniden aydınlatma için altyapı çalışmalarımızı eş zamanlı olarak yürütülüyor.”

Bir cevap yazın