Fuat Tosyalı, hedefi işaret etti

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, pandemi sürecinin sektörde yarattığı olumsuz etkilere rağmen İskenderun’daki yeni yatırıma Haziran ayında başlayacaklarını söyledi. İskenderun 2’nci Organize Sanayi Bölgesi(OSB)’nde 1000 kişiye istihdam sağlayacak olan yeni çelik yatırımı sürecini hızlandırdıklarını açıklayan Tosyalı, yaşanan süreçte sanayicilere kayıpların atlatılacağını belirterek, müsterih olmalarını istedi.

Bu yıl İskenderun’da dev bir tesis yatırımı daha yapacaklarını belirten Tosyalı, “Böyle bir yatırım gündemimizdeydi. Ancak pandemi ile birlikte bu süreci hızlandırdık. Haziranda yatırıma başlıyoruz. 1 milyar dolarlık yatırımla ilave 1.000 kişiye istihdam sağlayacağız. İthal ikamesi olan bu yatırımla 1 milyar dolarlık bir ithalatın önüne geçerek cari açığın azaltılmasına da katkı sunacağız” dedi.

Kayıpları telafi ederiz!

Yaşanan küresel krizin ekonomi üzerinde olumsuz etki yaptığının bilenen bir gerçek olduğunu söyleyen Fuat Tosyalı, “Elbette küresel ticarette bir yavaşlama var. Ancak bizim üreticimiz sanayicimiz piyasa açıldığında kayıplarını en kısa sürede telafi eder. Herkes müsterih olsun. Biz üretenler olarak vitesi çok hızlı bir şekilde artırıp eski tempomuzu yakalarız. Yılın genelinde bir kayıp beklemiyorum” şeklinde konuştu.

.

“Türkiye’deki yetenek başka ülkede yok”

Salgın sürecinde Türkiye’nin kıymetinin çok daha iyi anlaşıldığını söyleyen Fuat Tosyalı, “Benim bilhassa tanıdığım-bildiğim birçok insan bu süreçte başımıza bir şey gelirse diye büyük bir korku yaşadı. Oysa gerçekten çok yüksek standartlarda yaşıyorlardı orada. En iyi okullarda okuyup, en iyi pozisyonlarda çalışan bu kişiler, salgında bir an önce Türkiye’ye gelmek için araya kimleri koydular, yalvarıp yakardılar. Büyükelçiliklerimize akın ettiler. Atalarımızın dediği gibi bir musibet bin nasihattan iyidir. İnşallah bu pandemi akıllarını başlarına getirir. Unutmayın ki ülkemiz ne kadar güçlüyse biz de vatandaşlar olarak o kadar güçlü oluruz ” diye konuştu.

Salgın sürecinde sadece hükümetlerin değil, o ülkelerdeki sanayicilerin de çuvalladığını söyleyen Tosyalı, “Düşünün solunum cihazı üretemediler. Biz bunu kısa sürede başardık ve onlara örnek olduk. Bırakın solunum cihazını maske bile üretemediler. Bizim sanayicilerimiz anında ülkemizin neye ihtiyacı varsa onu üretti. Onların üstün teknolojisi hiçbir işe yaramadı. Bizim sanayiciler çevik ve son derece esnek üretim kabiliyetine sahip. Bu yetenek hiçbir ülkede yok” dedi.


Bir cevap yazın