Omuz omuza alanlarda olamayacağız..

DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yılki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, sosyal medya üzerinden yayınlanacak “1 Mayıs mitingi” ile kutlayacaklarını bildirdi.

Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında tarihte ilk kez 1 Mayıs’ta işçilerin büyük kitleler halinde meydanlarında buluşamayacağına işaret edilen açıklamada, “Ancak bu koşullara rağmen Uluslararası Sendikalar Konfederasyonunun ilan ettiği insan onuruna yaraşır bir iş, gelir ve sosyal güvenlik talepleriyle dünya emekçileri tek ses, tek yürek olacak. 1 Mayıs günü bulunduğumuz her yerin balkonlarından pencerelerinden 1 Mayıs marşını okuyacak, pankartlarımızı asacak, balonlarımızı uçuracak, yeni bir toplumsal düzen için aynı anda tüm Türkiye’den ses vereceğiz” ifadesi kullanıldı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da bu yılki 1 Mayıs kutlamalarının kitlesel bir miting şeklinde gerçekleştirilemeyeceğini belirterek, “27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında beş gün boyunca mek ve Dayanışma Gününü dijital ortamlardan ve sosyal medyadan yapılacak paylaşımlarla ‘1 Mayıs Haftası’ olarak kutlayacağız. Daha fazla dayanışma, daha çok emek ve daha güçlü Türkiye için emekçilerimizin taleplerini, mesajlarımızı tüm platformlardan ileteceğiz. Bu zor günler bittiğinde, binlerce emekçi kardeşimizle alanlarda en coşkulu şekilde buluşacağız” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın