‘Berfin’in şikayetini geri alması kişiyi aklamıyor’

Kurduğu AHBAP Derneği ile Türkiye’nin hemen her yerindeki yardıma muhtaç insanlara gönüllü iyilik melekleriyle ulaşan ünlü sanatçı Haluk Levent, İskenderunlu Berfin Özek’in yüzüne asit döken eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik (23) hakkındaki şikayetinden vazgeçmesi üzerine önemli bir açıklama yaptı. Yaşanan süreçte Berfin’in davasını yakından takip eden ve eski erkek arkadaşının yaptığı bu saldırının izlerini ömür boyu taşıyacak olan genç kıza destek olmak için de çalışmalar yapan Ünlü Sanatçı Haluk Levent, Özek’in herkesi şaşırtan bir kararla şikayetini geri çekmesi üzerine, “Berfin’in şikayetini geri alması kişiyi aklamıyor! Mücadelemiz Berfin’in duygusal durumu ile değişemez!” dedi.

Haluk Levent’in kadına şiddete dikkat çekerek yaptığı açıklaması şöyle; “Berfin öyle istedi. Ona “niye?” diyemeyiz. Ama bizler Berfin’e asitle saldıran kişinin daha da ceza alması için çalışacağız. Berfin’in şikayetini geri alması kişiyi aklamıyor! Mücadelemiz Berfin’in duygusal durumu ile değişemez! Kadın şiddetini önlemek için daha çok çalışacağız!! Kadına şiddet” mücadelesi duygusal alt başlıklara indirgenemez.”

Berfin Özek’e (20) asit türü sıvı atması atarak yüzünün bir bölümünün yanmasına, sağ gözünü de kaybetmesine neden olan eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik (23), ‘kasten yaralama’ suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Özek’in “Ozan’ı seviyorum onunla evlenmek istiyorum, bu yüzden şikayetimden vazgeçiyorum” diyerek şikayetini geri çektiği öğrenildi.

Bir cevap yazın