Hatay’ın hoşgörüsüyle Dünyaya en güzel mesaj

Hatay’da yaşayan farklı dinlerin inanç önderleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte medeniyet ve hoşgörü şehri Hatay’ın barış içerisinde, kardeşçe yaşama kültürünü yansıtarak, Atatürk’ün sözleriyle bilimin önemine dikkat çekti.

Başkan Savaş, Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Doğum, Hatay Din Görevlisi Yusuf Esatoğlu, Hatay Musevi Cemaat Üyesi Azur Cenudioğlu ile birlikte hazırlanan videoda Atatürk’ün ilim ve fen ile ilgili sözleri de hatırlatılarak, koronavirüs ile ilgili yaşanan süreçte dünyaya önemli mesajlar verildi. Din adamları ayrıca, yaşanan süreçte insanlık için fedakarca görevi başında olan sağlık çalışlarına teşekkür etti.

Din adamları, bu zor günlerin geçeceğine inandıklarını ve güzel günlerin yeniden sağlıkla yaşanması için dua ettiklerini belirtirken, ‘Benim manevi mirasım bilim ve akıl’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi bilimin yolundan ayrılmamak gerektiğine vurgu yaptı.

Yaşanan süreçte bilimin öneminin daha çok ortaya çıktığını belirten Başkan Savaş, “‘Hatay; Benim şahsi meselemdir’ diyerek dahiyane bir fikirle anavatana katılmamızı sağlayan ve yalnız ‘İlmin ve fennin yaşadığımız çağda gelişmesini idrak etmek ve ilerlemesini zamanında izlemek şarttır’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylemlerine uygun olarak bu ve bunun gibi felaketleri akıl ve bilimle yenebileceğimizi unutmamalıyız” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın