DSİ, Hatay’da 50 yıllık hayali gerçeğe dönüştürdü

Devlet Su İşleri(DSİ), toprakları su ile buluşturmak, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmek ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya yönelik Hatay’da yapılan yatırımlarını açıkladı. Reyhanlı Barajı’nın su tutmaya başladığı ve Davutlar Regülatörünü’nde de tamamlandığını müjdeleyen DSİ, Hatay ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynadığının altını çizdi.

Son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduğunu ifade eden DSİ yetkililerinin Hatay’a 3 müjde şeklinde duyurduğu açıklaması şöyle; “Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Hatay ilimize Üçüncü Müjdemiz İse Reyhanlı Barajı ve Davutlar Regülatörüdür

Reyhanlı Barajında Su Tutuldu

Hatay ilimiz için çok büyük öneme sahip Reyhanlı Barajı tamamlanarak su tutulmaya başlandı. Hataylı hemşerilerimize söz verdiğimiz gibi 50 yıllık hayali gerçeğe dönüştürdük ve Reyhanlı Barajımızı tamamlayarak su tutmaya başladık. Reyhanlı Barajında depolanacak su ile 600 bin dekar tarım alanının sulanmasının yanı sıra 200 bin dekar alanında da taşkınlardan korunması sağlanacaktır.

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak

Temelden yüksekliği 28,20 metre ve 480 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip olan Reyhanlı Barajının tamamlanması ile birlikte ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artacak hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Projenin tamamlanması ile 2020 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 620 milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.”

Bir cevap yazın