DSİ, Hatay’a ‘sosyal mesafeli’!

Devlet Su İşleri(DSİ) Adana 6. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta,  Hatay’da yapımı devam eden yatırımlarında incelemelerde bulundu. Bölge Müdür Yardımcısı Bekir Pehlivan ve DSİ Hatay 63. Şube Müdürü Mehmet Ekinci’nin de eşlik ettiği incelemelerde, korona virüs tedbirleri kapsamında maske takmanın yanısıra sosyal mesafenin korunması da dikkatlerden kaçmadı.

İlk olarak son günlerde yağan yağışlardan dolayı yüksek debi taşıyan Kılavuzlu Kanalı’nda inceleme yapan heyet, daha sonra Tahtaköprü Barajı’na geçti. Yapılan incelemede 50 m³/s kapasiteli Klavuzlu Kanal’ın kapasitesinin üzerinde akım taşıdığını gözlemleyen heyet, daha sonra 2017 yılında yapımına başlanılan ve 2019 yılı kasım ayında su tutan Tahtaköprü Barajı’nın da119 000 dekar olan sulama sahasının yaklaşık olarak 470 000 dekara çıktığını belirledi.

Bölge için yüksek öneme sahip olan Tahtaköprü Barajı projesinin kısa sürede bitirilmesi hususunda gösterilen gayretten dolayı DSİ personeli ve müteahhit firma çalışanlarını tebrik eden Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, “Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü olarak mesai mefhumu gözetilmeksizin sahada olmaya ve halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu süreçte vatandaşlarımızdan ise tek beklentimiz Evde Kalın çağrılarına riayet etmeleridir” dedi.

Müdür Balta, barajlardaki sürecin yönetimi hususunda yapmış olduğu değerlendirmelerin ardından baraj şantiyesinden ayrıldı.

Bir cevap yazın