Toplu taşımada ‘yüzde 50’ denetimi!

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü koronavirüs yasaklarında taviz vermiyor. Polis ve zabıta ekipleri, İskenderun’da yüzde 50’nin üzerinde yolcu taşıyan toplu taşıma araçlarını denetledi.

İçişleri Bakanlığı’nın tüm toplu ulaşım araçlarında araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50 düşürüleceğini bildiren genelgeyi yayınlamasının ardından yolcu sayısı ve toplu taşıma araçlarında güvenli mesafenin korunması ile ilgili olarak denetleme yapan ekipler, toplu ulaşım araçlarını durdurarak, kurallarla ilgili bilgilendirme yaptı. Toplu taşımanın yanısıra, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma yasağı hakkında da uyaran ekipler, vatandaşlara maske takmaları ve  sosyal mesafeye uymaları konusunda da uyarıda bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü,15 ilçede yaptığı incelemede Hatay genelinde 549 toplu taşıma ve servis aracını denetledi. Araç sürücülerine konu ile ilgili yazılı ihtarname düzenlenerek ve yasal işlemler tesis edildi.

Bir cevap yazın