İlk üretim sağlık çalışanlarına…

Hatay Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüsle (COVID-19) mücadele kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürürken, sağlık çalışanları ve vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı için üretime başladı.

Büyük bir titizlikle maske üretimi yapılan Hatmek’i ziyaret eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sosyal mesafeyi koruyarak yaptığı incelemede maskelerin ilk olarak 13 bin maskenin il genelindeki sağlık çalışanlarına dağıtılacağını, daha sonra da en kısa sürede ve en hızlı şekilde vatandaşlara ulaştırılacağını belirtti.

Virüsten korunmada kişisel tedbirlere uymanın ve maske takmanın büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Savaş, “Koronavirüs ile mücadele kapsamında belediyemiz bünyesinde üretimine başladığımız maskeleri ilk etapta Hatay genelinde bulunan 189 Aile Sağlık Merkezine 13 bin maskeyi ücretsiz şekilde ulaştırıyoruz. Bu müdacelede gece gündüz demeden büyük emekler sarfeden sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Halk sağlığını göz önünde bulundurarak, vatandaşlarımıza ulaştıracağımız maskeler için de üretimimiz başladı. Dağıtımını hızla ücretsiz şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.

Bir cevap yazın