Yorgun ellerin camdaki yansıması!

Türkiye genelinde koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında canını dişine takıp, gece gündüz çalışan doktor ve sağlık çalışanlarının aileleri, sevdikleri ve çocuklarıyla uzaktan hasret giderdikleri görüntüler yürekleri titretti. Daha güzel, daha sağlıklı günler için fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının bazıları çocukları ile pencerenin ardından hasret giderirken, kimisi asansör boşluğunda biraraya geldi, kimi oturduğu apartmana alınmadı, kimisi de tedbir amacıyla kendi isteğiyle evinden uzaklaştı.

Yaşanan bu zor süreçte, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin,  her türlü zorluğa ve sıkıntıya göğüs geren Hatay’daki sağlık çalışanlarına teşekkürlerini mektupla iletti.

Milletvekili Suzan Şahin, herkesin sağlık çalışanlarına büyük bir gönül borcu olduğunun altını çizdiği moral mektubunda şu ifadelere yer verdi; “Sevgili Sağlık Emekçisi Kardeşim, Çin’in Wuhan şehrinde çıkan ve Türkiye dahil birçok ülkeye yayılan Covid-19 salgını sonrası içinde bulunduğumuz bu zor süreçte vatandaşlarımıza evlerden çıkmamaları yönünde uyarılar yapılırken, sizler de bir can daha kurtarabilmek ve hastaları tedavi edebilmek için yoğun mesai harcıyorsunuz. Hipokrat yemininden aldığınız inançla, insanı yaşatma arzusunda kendi hayatlarınızı riske atarak toplum ve halk sağlığı için büyük bir çaba sarf ediyorsunuz. Covid-19 pandemisi sürecinde ön saflarda görev yaparak tüm hastaların tedavisi için uğraş veren siz hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza ne kadar şükran duysak azdır. Sizlerin bu özverili mücadelesi, gerek Türkiye gerekse de dünyamız için yaşamsal önemdedir.
Covid-19 hastalığı ile mücadelede önümüzde örnek oluşturan ülkelerde yaşananların dikkate alınarak en kötü senaryolara göre eylem planı oluşturulması, süreç yönetimini daha da kolaylaştıracaktır. Her türlü zorluğa karşın ön saflarda mücadele yürüten siz sağlık çalışanlarımızın korunması en öncelikli gündemimizdir.
Bu süreçte bir kez daha görülmüştür ki; bilime, eğitime ve sağlığa daha fazla değer verilmelidir. Kısıtlı imkanlarla, canla başla çalışan siz sağlık çalışanlarımızın güvenle görevlerini yapabilmeleri, morallerinin yüksek tutulması için her türlü imkanın seferber edilmesi öncelikli talebimizdir. Yaptıklarınız hepimiz için çok değerli … Zor koşullara rağmen yaptığınız çalışmalar için sizlere gönül borcumuz büyük. Gururluyuz ki; sizlerin sahiplenme, profesyonellik ve disiplin içerisinde hastalarımızı koruma çabalarınız, toplumumuz, geleceğimiz ve sağlığımız adına yaptıklarınız hepimiz için çok değerlidir. Bizler de siz sağlık emekçilerimizin hakları için mücadele etmeye devam edeceğiz. Daha güzel ve sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle en içten minnet duygularıyla saygı ve selamlarımı sunarım.” 

Bir cevap yazın