Trafik facialarının işte sorumluları!

Belen ilçesinden İskenderun’a inişte Deniz Alayı civarında meydana gelen ve facialara neden olan trafik kazaları sonrası sürekli dillendirilen ‘Kaçış Rampası’ bir kez daha gündeme geldi. Dün meydana gelen ve 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve ağır yaralıların tedavi altına alındığı trafik faciası sonrası ‘Kaçış Rampası’ ile ilgili ihmali olanların cezalandırılması istendi.

Geçen yıl meydana gelen kaza sonrasında Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan ‘Kaçış Rampası’ ile ilgili kararın Karayolları 5’inci Bölge Müdürlüğü’ne gönderilmesine rağmen bugüne kadar hiçbir çalışmanın yapılmadığı ortaya çıktı.

Geçen yıl; 11.9.2019 tarihinde HBB Genel Sekreteri imzasıyla gönderilen yazıda, “Söz konusu güzergahta defalarca meydana gelen fren patlaması sonucu zincirleme trafik kazalarının tekrarlanmaması amacıyla, ilgili UKOME kararı gereği güzergahın uhdenizde bulunan kesiminde tarafınızdan uygun görülen noktalara freni boşalan araçlar için ‘kaçış rampaları’ yapılması hususunda gereğini rica derim” ifadeleri yer almıştı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yazısından sonra Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’nün 01.10.2019 tarihli cevabında, “Konu ile ilgili arazi etüdü ve fizibilite çalışmalarına başlanmış olup, mevcut yapılaşma, imar durumu ve topografik yapı gözönünde bulundurularak Karayolları standartlarına uygun bir bölge bulunması halinde kaçış rampası projelendirilecektir. Gereğini bilgilerinize arz ederim” bilgilendirmesi yapılmıştı.

Karayolları’nın yetkisinde olan ‘Kaçış Rampası’ yapımının bu kadar polemik konusu yapılması ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni suçlama girişimlerine tepki gösteren vatandaşlar, “O veya bu kurum bizi ilgilendirmiyor. Bu kadar hayati bir konuyu kısır çekişmelere alet edenler bu faciaların sorumlusudur” dedi.

Bir cevap yazın