EXPO sahaları şekillenmeye başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında “Medeniyetler Bahçesi” teması ile evsahipliği yapacağı EXPO’nun hazırlıklarını sürdürüyor.  Nisan’2021’de dünyaya kapılarını açacak olan EXPO’nun Antakya ve Arsuz’daki iki ayrı merkezinde inşaat çalışmaları hummalı bir şekilde devam ederken, çizilen projeler kapsamında sergi alanları da yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Hatay’da düzenlenecek dev organizasyona alanlarından Arsuz’a bağlı Kaaraağaç Mahallesi’ndeki alanda Ülkeler Bahçesi temasıyla inşa edilecek açıkhava konser merkezi, dev fıskiyelerin olduğu gölet, gastronomi köyü, Kapalı alanda gençlik müzik akademisi ve orkestrası,  İpekyolu kervansarayı ve İpekyolu şehirleri bahçeleri ve küçük gastronomi mutfaklarını ve bu şehirlerin ürün teşhir alanları, gençlik inovasyon merkezleri,  genç aşçılar yemek okulu, gastronomi şehirlerinin bahçeleri ve dünya mutfağı ile EXPO’nun en iddialı bahçelerinden biri oluşturulacak.

Antakya EXPO alanında ise dünya standartlarında bir gastronomi köyü, tıbbı ve aromatik park, EXPO küresi denen açık fuar alanı, olimpiyat ruhunu yansıtan anfi tiyatro, mozaik ve sanat köyü ile çocuk bilim parkı ve planetaryum kurulacak.

Bir cevap yazın